Publicador de continguts


Comencen les actuacions del Pla de millora de patis escolars


26 de setembre de 2022

S'ha planificat una inversió de 400.000 euros per a renovar el paviment i instal.lar nous jocs infantils a 21 escoles de Palma

Pastor: "Acompanyam aquesta inversió amb actuacions per a millorar jocs infantils de parcs de Palma i aportam gairebé un milió d'euros d'inversió a través del romanent"

Carrió: "Resolem una demanda històrica de la comunitat educativa, que demanava renovar els paviments dels patis"

Palma, 26 de setembre de 2022.- La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, juntament amb el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i el coordinador general de l'Àrea, Lluís Sureda, han visitat avui el CEIP Son Oliva per a explicar el conjunt d'actuacions del Pla de millora de patis escolars.

Aquesta escola, juntament amb els CEIP Joan Capó, La Soledat, Can Pastilla i Son Ferriol, és una de les primeres instal.lacions a les quals ja s'estan executant les actuacions de millora de patis.

Pastor ha detallat que en total s'està executant una inversió de 400.000 euros per a renovar el paviment i els jocs infantils dels col.legis, atenent així una demanda de la comunitat educativa i de les escoles. "Hem prioritzat la seguretat i hem demanat una inversió del romanent que ens permet que els infants disposin d'unes instal.lacions adequades. És una inversió que acompanyam amb una millora també dels parcs infantils, que estan moltes vegades a prop de les escoles i que permet posar jocs nous i renovar els patis de la meitat de les escoles de Palma", ha explicat i ha afegit que les inversions s'han prioritzat segons l'estat dels patis de les escoles.

La regidora ha recordat que aquesta inversió es produeix després de la sembra d'arbres a patis de les escoles, que ja es feu l'any passat.

Carrió, per la seva banda, ha recordat que aquesta inversió atén una demanda històrica de la comunitat educativa. "Aquesta és una necessitat que ens ha fet arribar la comunitat educativa, sobretot els paviments estaven molt malmesos i ara per fi s'ha resolt una necessitat històrica de tota la comunitat educativa de Palma", ha dit.

En concret, s'ha planificat executar les següents actuacions a diferents escoles de Palma:

 • CEIP Miquel Porcel: renovació de jocs infantils per un panell musical i nou conjunt
 • CEIP Gabriel Vallseca: nova caseta amb balconada, nou conjunt playzone, nova estructura d'escalada i multiengronsadora accessible
 • CEIP Joan Miró: nou conjunt playzone, estructura d'escalada i mur accessible i xarxa d'escalada urbana accessible
 • CEIP Infant Felip-El Molinar: nou conjunt playzone, estructura d'escalada amb mur i escala accessible, xarxa d'escala urbana accessible
 • CEIP Coll d'en Rabassa: doble torre amb niu d'aranya accessible, conjunt playzone, multiengronsadora accessible
 • CEIP Es Pil.larí: caseta de jocs amb balconada accessible
 • CEIP Son Ferriol: doble torre amb niu d'aranya accessible
 • CEIP Rafal Vell: caseta de joc accessible, estructura d'escalada amb mur i escala accessible, tobogan de fusta accessible, multiengronsadora
 • CEIP S'Aranjassa: tobogan de fusta accessible, estructura d'escalada amb mur i escala, engronsadora amb seients tradicionals i seients de dos anys inclusius
 • CEIP Escola Graduada: subministrament i instal.lació de conjunt playzone, caseta amb balconada accessible, tobogan de fusta.
 • CEIP Aina Moll: nou conjunt playzone
 • CEIP Marian Aguiló: nou conjunt playzone
 • CEIP Secar de la Real: nou conjunt playzone
 • CEIP Establiments: nou castell mitjà recuperat
 • CEIP Maria Antònia Salvà: nou conjunt playzone, multiengronsadora
 • CEIP Cas Capiscol: nou conjunt playzone
 • CEIP Felip Bauçà: nou conjunt playzone
 • CEIP Pràctiques: nou conjunt playzone
 • CEIP Son Pisà: nou conjunt playzone
 • CEIP El Terreno: nou conjunt playzone i multiengronsadora accessible

El Pla "Renove" de parcs arribarà a més barriades

A més de les inversions a patis de col.legis, l'Àrea d'Infraestructures ha aprovat destinar més de 600.000 euros a diferents actuacions del Pla "Renove" de parcs perquè aquestes millores arribin a més zones verdes i espais verds de les barriades de Palma.

Així, s'aprovà a la darrera Junta de Govern incrementar el pressupost del lot 1 de manteniment d'espais verds de la zona del Llevant amb 826.106 euros i incrementar el pressupost del lot 2 en 144.960 euros.

En conjunt, les inversions projectades tant a parcs com a jocs infantils de les escoles sumen 971.066 euros.

Així, a més de les inversions a 21 col.legis, estan en marxa actuacions per a renovar el paviment de les zones de jocs infantils, renovar les pistes de petanca, millorar les pèrgoles, papereres, bancs engronsadores i altres elements de mobiliari urbà a punts com la zona verda de Bernat Visca, el parc de les Veles, el parc del bosc de la Ribera, Son Rul.lan, Bartomeu Verd, Son Fuster, la plaça de Félix Rodríguez de la Fuente i la zona de la Torre d'en Pau, entre d'altres.

Així mateix, s'ha planificat realitzar una remodelació integral de jocs infantils a espais com la zona verda de Joan Alzina, la zona verda d'Illes Pitiüses, les Meravelles, Tomàs Rul.lan, Can Tarrés, Vicari Joaquim Fuster i altres millores a punts com Son Rul.lan, Son Oliva, renovació de la pista esportiva del parc Krekovic, i la instal.lació per diferents parcs de Palma de noves taules d'escacs adaptades.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023