Publicador de continguts


Comença el Campionat d'Espanya Absolut de Natació a les piscines de Son Hugo


2 de desembre de 2010

.Del 2 al 5 de desembre a les piscines de Son Hugo es celebra el Campionat d'Espanya Absolut de Natació d'Hivern on hi participaran més de 500 nedadors


.La mallorquina i medallista europea Melanie Costa competirà per aconseguir les primeres posicionsDemà comença el Campionat d'Espanya Absolut de Natació, que tindrà lloc a les piscines municipals de Son Hugo fins el proper diumenge 5 de desembre. Un total de 503 participants s'hi han inscrit, procedents de 102 clubs de natació de tota Espanya.


Aquest matí s'ha presentat a la sala de premsa de l'Ajuntament de Palma, amb la presència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Palma i presidenta de l'IME, M. Isabel González; el delegat de la presidència per a l'Esport, Diego González; la consellera d'Esports, Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca, Josefina Ramis; la vicepresidenta de la Reial Federació Espanyola de Natació, Elena Mena i el president de la Federació Balear de Natació, Raúl Garcia, acompanyats per els nedadors i medallistes europeus Duane Da Rocha, Melquiades Álvarez, Alan Cabello i la mallorquina Melanie Costa.


La regidora d'Esports i presidenta de l'IME ha aprofitat la roda de premsa per desitjar molta sort als nedadors participants i agrair a la Reial Federació Espanyola de Natació l'elecció de Palma i les piscines de Son Hugo com a seu del Campionat.


Les proves que es duran a terme són de 50, 100, 800 i 1.500 metres lliures, 4x200 metres lliures, 4x100 metres lliures i estils, 200 i 400 metres lliures i estils, 100 i 200 metres braça, 100 i 200 metres esquena i 100 i 200 metres papallona, en les seves modalitats masculina i femenina. El campionat es desenvoluparà en jornades de matí i horabaixa. Al matí, de 9.30 a 12h, els nedadors competiran en cada modalitat en sessions eliminatòries i, l'horabaixa, de 17:30 a 19:30h, hi haurà les finals de cada prova i l'entrega de medalles.


Entre els participants destaquen els nedadors assistents a la roda de premsa i que recentment han aconseguit medalla a l'Europeu de Eindhoven (Duane Da Rocha, Melquiades Álvarez, Alan Cabello i Melanie Costa). Però també cal destacar la participació de Rafa Muñoz, Aschwin Wildeboer i Carlos Vives entre els homes, i Erika Villaécija, Mireia Belmonte, Merche Peris, Marina García i Maria Fuster entre les dones. Aquests nedadors i nedadores espanyols acumulen gran nombre de medalles, rècords i excepcionals marques registrades durant la seva trajectòria esportiva i han representat el nostre país en competicions de nivell internacional. Amb aquesta inscripció l'espectacle i alt nivell competitiu estan assegurats aquest cap de setmana a Palma.


Les piscines municipals de Son Hugo seran l'escenari de la competició, en concret la piscina interior, d'unes mides de 50 x 25 i de fons regulable, on es desenvoluparà principalment el Campionat. A més les instal.lacions disposen de vestidors amb capacitat per a més de 700 usuaris, de grades per seguir la competició i de marcadors electrònics. Son Hugo compta amb unes característiques tècniques òptimes en tot l'equipament tecnològic (esportiu, energètic, d'il.luminació i de filtració) que l'avala com a seu ideal per a qualsevol tipus de competició oficial.


El Campionat d'Espanya Absolut de Natació està organitzat per la Reial Federació Espanyola de Natació i la Federació Balear de Natació, i compta amb la col.laboració i el patrocini de l'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma, de la Delegació de la Presidència per a l'Esport del Govern de les Illes Balears i de l'Àrea d'Esports del Consell de Mallorca.


Comença el Campionat d'Espanya Absolut de Natació a les piscines de Son Hugo

Data darrera modificació: 23 de març de 2023