Publicador de continguts


Bicipalma arriba a Son Espanyolet


24 de gener de 2023

Avui s'ha integrat a la xarxa de Bicipalma la nova estació situada al carrer de Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Dalmau: "La nova estació està situada al cor de la barriada, a cinc minuts de la zona escolar i del centre de salut"

Palma 23 de gener de 2023.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat i Districte Ponent, Angélica Pastor; el gerent de l'SMAP, Pedro Manera, i veïns de Son Espanyolet han visitat avui la nova estació de Bicipalma que des d'avui s'incorpora a la xarxa de Bicipalma.

El coordinador del Districte Ponent, Manuel Fernández, juntament amb els representants de les associacions de veïns de Son Espanyolet i Son Cotoneret i la directora general de l'Àrea de Mobilitat, Irene Nombela, han assistit a la posada en marxa d'aquesta nova estació.

Aquesta nova estació, que és la número 39 que suma Bicipalma, està situada al carrer de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, número 2. En aquest sentit, Dalmau ha destacat la importància que el servei de bicicleta pública sigui present en aquest punt de la ciutat. " Aquesta estació està ubicada al cor de Son Espanyolet, a cinc minuts de la zona escolar i a cinc minuts del centre de salut", ha destacat el regidor.

Cal recordar que fa dues setmanes es va posar en funcionament una nova estació situada al barri de la Soledat, al carrer de Benet Pons i Fàbregues cantonada amb el carrer Manacor. A aquestes dues noves estacions, sumades a les 37 estacions antigues que ja estan operatives, s'hi aniran afegint pròximament l'estació situada al creuer de Can Valero i el camí dels Rei i la nova estació de l'avinguda de Joan Miró .

Cal recordar que s'ha planificat que durant els pròxims mesos Bicipalma sumi fins a 85 estacions que permetran que el nou servei de bicicleta pública arribi a 20 barriades més.

Bicipalma disposa d'un un total de 930 bicicletes noves, de les quals 270 són elèctriques i 660, mecàniques.

El projecte de la nova Bicipalma ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el fons de recuperació, transformació i resiliència, i fou adjudicat a l'empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos en la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

.        Tota la informació a https://www.bicipalma.com/

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023