Publicador de continguts


BiciPalma arriba a l'Aigua Dolça


3 d’abril de 2023

Palma, 3 d'abril de 2023.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i la gerent de l'SMAP, Irene Nombela, han visitat aquest matí la nova estació que Bicipalma ha posat en funcionament a la zona de l'Aigua Dolça. Hi han assistit, també, el president de l'Associació de Comerciants i Restauradors del Passeig Marítim, Manuel Jiménez, l'empresari Roberto Vidal i Galina Sosa, directora de l'hotel Melià Palma Marina.

L'estació presentada avui es troba a la plaça de Francesc Rosselló, Pintor. La seva ubicació inicial era al passeig Marítim, però a causa de les obres que s'hi estan duent a terme s'ha traslladat aquest punt per tal de convertir-se en un aliat més per a la mobilitat dels treballadors de la zona, que ara podran desplaçar-se amb BiciPalma.

Amb aquesta incorporació creix la xarxa de BiciPalma, que ja disposa de 74 estacions operatives a diferents indrets de Palma. En mancarien només onze per a arribar a la fita de les 85 estacions, que estaran totalment operatives dins aquest mes d'abril.

Recordem que el passat 29 de desembre entrà en funcionament la nova BiciPalma, amb un sistema completament renovat de mobilitat sostenible que permet que el servei de bicicleta pública arribi a 20 barriades més de Palma i incorpori un total de 930 bicicletes noves, de les quals 270 són elèctriques i 660 mecàniques.

El projecte de la nova Bicipalma ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el Fons de recuperació, transformació i resiliència. Fou adjudicat a l'empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023