Publicador de continguts


Benestar presenta el nou Centre de Serveis Socials de Son Xigala


31 de març de 2023

El batle de Palma, Jose Hila, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la consellera d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, han presentat el nou Centre de Serveis Socials Comunitaris Bàsics de Son Xigala (CMSSCB).

El Centre està previst que acabi les obres en uns mesos i el seu finançament està a càrrec de la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears.

"Apropam els serveis públics als barris, i més quan es tracta de recursos per a les famílies que més ho necessiten", ha afirmat el batle, qui ha valorat la feina que s'ha fet durant els darrers anys, de millora tant dels centres de dia, que s'han duplicat, com dels centres municipals de serveis socials, amb l'obertura de dos nous centres. Amb el de Son Ximelis es dona resposta a "una reivindicació dels veïnats de la zona, que s'havien de traslladar fins al Jonquet per a ser atesos". "Apostam per la Palma cuidadora, la ciutat que es preocupa de la seva ciutadania", ha dit Hila.

"Continuam a prop de les persones que més ho necessiten, i aquest nou centre n'és un exemple", ha manifestat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, qui també ha destacat la necessitat de destinar "recursos públics per a desplegar la cartera de serveis socials municipals, facilitant l'accés dels usuaris i els seguiments dels professionals, especialment en les funcions d'informació, orientació i assessorament, però també tota la resta, l'atenció domiciliària, l'atenció socioeducativa i psicosocial, programes comunitaris, programes de prevenció en la infància i adolescència, prestacions econòmiques, serveis d'acolliment i reinserció i atenció a les víctimes de violència de gènere, que afavoreixen la cohesió social".

La consellera d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, ha reiterat "l'aposta del Govern de les Illes per construir centres com els de Son Ximelis per a garantir un servei de qualitat a cada barri de Palma a una població cada vegada més envellida"

Història

La ubicació del nou CMSSBC Mestral permetrà un millor accés dels habitants dels barris que estan situats més enllà de la Via de Cintura, que implica una separació física i geogràfica. Des del 2004, quan es va crear el Centre de Serveis Socials Mestral, les seves professionals han estat ubicades al Jonquet. Aquella ubicació que havia de ser temporal s'ha allargat 19 anys.

Característiques

Avui podem dir que el centre i les seves professionals estan en el seu territori d'atenció, i podran atendre amb més proximitat la població de les següents barriades:

Mestral

50.546 persones

Son Vida

805

Los Almendros-Son Pacs

3.051

Son Anglada

587

Son Dameto

7.808

Son Cotoner

12.759

Son Flor

1.404

Son Peretó

1.744

Son Rapinya

4.184

Son Roca

2.224

Son Serra-la Vileta

6.398

Son Xigala

4.811

Son Ximelis

2.436

L'edifici presenta una planta de 402 m², amb recepció, sala d'espera, 4 despatxos d'atenció, 4 banys (tots adaptats), 1 sala de reunió per a professionals, 1 sala de diferents usos (amb accés per a entitats), despatx de direcció i 2 sales de professionals

El CMSSCB de Ponent, conservant l'actual ubicació al Jonquet, assumirà l'atenció dels habitants dels barris propers: el Camp d'en Serralta i el Fortí.

El pressupost de la construcció ha estat de 722.000 €, que ha suposat la construcció de la primera planta, la façana del conjunt de l'edifici i part dels serveis de la planta baixa destinada a un centre de dia per a persones dependents.

XARXA D'EQUIPAMENTS SOCIALS EXECUTATS DURANT LA LEGISLATURA 2019-23

Centres de serveis socials

  • Son Xigala - Mestral, carrer del Sebel.lí, 23. En funcionament. Pressupost Capitalitat.
  • L'Arenal. Reserva al Pla general, urbanitzable SUB 82-01 Vista Alegre. Cantonada carretera Militar - carrer de Ca na Gabriela.

Centres de dia

  • Son Ferriol, cantonada carrer de la Milana - carrer de Manacor. En funcionament. 30 places. Construït per la Conselleria d'Afers Socials.
  • Son Cladera, camí Nou, 9. En funcionament. 30 places.
  • La Indioteria, carrer de Sant Mateu, 4. Acabat. 30 Places. Construït per la Conselleria d'Afers Socials.
  • Son Xigala, carrer del Sebel.lí, 23. En construcció per la Conselleria d'Afers Socials. 30 places.
  • El Secar de la Real. Cantonada carrer Son Cànaves - carrer de Ca Don Marc. Finançament: Conselleria d'Afers socials. Projecte fet. 30 places.
  • L'Arenal. Reserva al Pla general, urbanitzable SUB 82-01 Vista Alegre. Cantonada carretera Militar - carrer de Ca na Gabriela.
  • Sant Jordi. Incorporat finançament en Capitalitat.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023