Publicador de continguts


Avui s'ha estrenat el primer minibus accessible de 8 metres amb gas natural que donarà servei a la L9 de Son Espanyol


23 de desembre de 2022

Els veïns de Son Espanyol han conegut al Casal de Barri aquest model de bus que permet que tota la flota sigui accessible, duplica la capacitat del vehicle i permet substituir vehicles que tenen 12 anys

Dalmau: "Són vehicles més confortables, amb menys renou,  amb menys emissions i renou i que permeten abandonar el dièsel de forma progressiva"

Palma, 23 de desembre de 2022.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent de l'EMT Palma, Mateu Marcús; el coordinador de Districte, Miquel Àngel Barceló, i els veïns i veïnes de Son Espanyol, han realitzat avui el primer recorregut amb el nou minibus accesible de vuit metres amb gas natural, que a partir d'ara cobrirà el trajecte de la L9 que uneix Eusebi Estada (plaça d'Espanya) amb la barriada de Son Espanyol i, durant els caps de setmana, es farà servir al trajecte que va fins a la UIB.

Dalmau ha explicat que seran quatre els minibusos de 8 metres que s'incorporaran a la flota i són vehicles més confortables, amb menys emissions i menys renou, i que permeten abandonar el diesel de forma progressiva. També  ha destacat que "aquest bus donarà servei a una barriada més rural com Son Espanyol".

Barceló,per la seva banda, ha agraït que aquesta presentació s'hagi fet a Son Espanyol i assolir aquesta reivindicació veïnal.

La presidenta de l'AV Son Espanyol, Paquita Alomar, s'ha mostrat satisfeta amb el nou vehicle, que és accessible.

Així, la primera expedició d'aquest minibus ha recorregut el trajecte que va des de la rotonda del cementeri fins a arribar al Casal de Barri de Son Espanyol, on els veïns i veïnes han pogut pujar al nou model de minibus.

Aquest nou vehicle, que forma part de la segona fase de la renovació de la flota de l'EMT Palma, té un cost de 175.000 euros sense IVA i suposa importants avantatges respecte del model de furgoneta que s'ha emprar fins ara:

  • Es duplica la capacitat: els minibusos tenen 33 places enfront de les 15 que tenien abans.
  • Incorporen una rampa d'accés: aquest fet permet que el cent per cent de la flota de l'EMT Palma sigui accessible per persones amb mobilitat reduïda.
  • Funcionen amb gas natural: són més sostenibles i fan menys renou.
  • Integren els sistemes d'informació a l'usuari de l'EMT Palma: aquest model de minibus permet incorporar la informació frontal i lateral  per a l'usuari com a la resta de la flota de l'EMT Palma. Incorpora una televisió i un programari similar al de la resta de la flota.

El minibus que s'ha presentat avui, és el primer model que arriba a Palma i la previsió és incorporar durant els pròxims mesos tres minibusos més que donaran servei a línies de barriada.

Segona fase de la renovació de la flota

Aquest nou model forma part de la segona fase de la renovació de la flota de l'EMT Palma, que s'inicià la setmana passada amb la incorporació dels primers quatre busos articulats de 18 metres i que sumarà, una vegada que s'hagi completat,165 busos nous. 

Cal recordar que l'EMT Palma ha adquirit un total de 44 busos nous articulats de 18 metres, amb una inversió total de 17,9 milions d'euros, que varen ser adjudicats a l'empresa Scania i permeten reduir en un 95% les partícules contaminants.

La segona fase de renovació de la flota incorporà, a més dels minibusos, cinc busos de 12 metres d'hidrogen i 12 busos elèctrics amb bateria i càrrega nocturna a cotxeres.

Els beneficis que aquesta renovació de la flota aportarà al nou servei són els següents:

- Un 30% més de capacitat.

- Millors freqüències.

- major puntualitat

- Millor informació a l'usuari sobre el temps d'arribada del bus.

- Busos més accessibles: tota la flota estarà adaptada (actualment només hi ha dos busos no adaptats) i l'adquisició de nous busos permetrà a més implementar noves millores d'accessibilitat a la flota per a d'altres col.lectius amb diversitat funcional.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023