Publicador de continguts


Arranca la Fira de Nadal i Reis


17 de novembre de 2022

Palma, 17 de novembre de 2022.- Demà obrirà les portes la Fira de Nadal i Reis, que romandrà fins al pròxim 6 de gener de 2023 de 10 a 21 h.

Enguany hi haurà un total de 194 casetes, això són 62 més que l'any anterior. L'increment és possible gràcies a la finalització de les mesures sanitàries de la covid-19, la qual cosa ha permès augmentar l'espai ocupat amb més casetes, recuperant la distribució d'abans de la pandèmia. En alguns llocs, com la plaça Major, es passa de les 14 casetes de 2021 a les 50 actuals.

A la present edició hi haurà cinc ubicacions, una menys que l'any passat. S'elimina la plaça del Mercat, però es mantenen els mercadets de la plaça d'Espanya, plaça Major, plaça de la Porta Pintada, la Rambla i via Roma.

La Fira té per objectiu mantenir la tradició nadalenca, fomentant l'artesania, especialment d'aquells productes que aportin originalitat i singularitat, o que tenguin especial valor des d'un punt de vista mediambiental, solidari i social.

Com ja és habitual, els mercadets de la Rambla, via Roma, plaça d'Espanya i plaça de la Porta Pintada es dedicaran a la venda d'articles de ceràmica, cuiro, gravats, joieria, fusteria, metall, tèxtil, art, etc. així com de productes alimentaris.

El de la plaça Major, com cada any, és el mercat dels betlemistes, on la ciutadania podrà trobar betlems, arbres de Nadal, espelmes decoratives, flors artificials, juguetes i objectes de decoració típics d'aquesta època de l'any.

Pel que fa al nombre de casetes, a la plaça d'Espanya es passa de les 49 de l'any passat a les 58 actuals, a la plaça Major seran 50, davant les 14 de 2021, 10 a la porta Pintada, això són dues més que l'any anterior. Pel que fa a la Rambla hi haurà un total de 49 casetes, mentre que l'any passat n'hi havia 36, i a via Roma es passa de 15 a 27.

Novetats

Enguany s'ha realitzat una nova licitació del contracte, que aglutina en un únic lot el subministrament del material i el muntatge dels mòduls que componen la Fira. Aquest contracte inclou, a més, el servei d'instal.lació i manteniment elèctric, la decoració nadalenca i el servei de vigilància i seguretat, la qual cosa facilita la coordinació entre els diferents proveïdors.

La fisonomia de les casetes és enguany, a alguns indrets, diferent d'altres anys, amb la incorporació de rivets cassetonats de fusta amb motius nadalencs.

Així mateix, des de l'Àrea d'infraestructures, enguany s'han incorporat als diferents mercats elements d'il.luminació nadalenca per a dotar d'una major ambientació la zona.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023