Publicador de continguts


Aquest mes de gener torna el combat teatral més esperat, el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears


11 de gener de 2023

El coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras ha participat en la presentació del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, que s'ha celebrat al Teatre Municipal Mar i Terra.

El Torneig és una lluita cos a cos amb la paraula esmolada i el talent com a armes, les úniques que es permeten desenfundar en aquest certamen, que com cada mes de gener de ja fa nou anys tornarà a omplir de texts teatrals el Teatre Mar i Terra de Palma. Des de la primera edició, ara fa 8 anys, 32 dramaturgs i dramaturgues de les Illes han passat ja pel Torneig, ens han fet riure, plorar, pensar i emocionar amb els seus texts. Enguany seran Miquel Àngel Raió, Marina Salas, Aura Foguet i Pau Coya els que lluitaran per fer el cim al Mar i Terra i dur-se'n el cinturó de campió/ona que actualment guarda amb pany i clau David Mataró, el guanyador de l'edició passada.

El Torneig de Dramatúrgia té com a principal objectiu promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de les Balears en català i s'ha convertit ja en una cita ineludible per als autors i autores i per al públic amant del teatre i dels texts dramàtics en particular. Cada autor/ra veu com dos actors o actrius –dels quals no coneixerà la identitat fins hores abans del Torneig– fan una lectura dramatitzada del seu text. Cada autor ha disposat de dos mesos per a escriure un text per a dos intèrprets d'uns quaranta minuts de durada i té les 3 hores prèvies a l'enfrontament per a assajar amb ells. El públic, que no sap de qui són els texts, serà qui decideixi amb els seus vots allà mateix qui passa a la següent ronda. El guanyador del nombre màxim de vots del públic serà el campió o campiona del torneig.

En les 8 edicions passades, 84 actors i actrius de les Illes i de Catalunya han passat pel torneig, afavorint també l'intercanvi i les coneixences culturals i professionals. Els intèrprets que enguany participen en el torneig són: Ann Perelló, Biel Duran, Vicenta n'Dongo, Lucía Sánchez, Mar Fiol, Lluís Marquès, Sergi Torrecilla, Ignasi Guasch, Aina Zuazaga, Jacob Torres, Dafnis Balduz, Carlos Lecha, Mercè Martínez i Gypsi Nel.lo. El Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears està organitzat per Produccions de Ferro en col.laboració amb l'Ajuntament de Palma i amb el suport de la Fundació SGAE, Rosa Blanca i IB3Ràdio, que du a terme l'enregistrament dels texts finalista i guanyador en format de radioteatre per a donar major visibilitat al treball de les autores i autors. Enguany, el presentador del torneig serà l'actor Rodo Gener.

CALENDARI

13 de gener (20 h). 1a semifinal: Miquel Àngel Raió i Pau Coya

14 de gener (20 h). 2a semifinal: Maria Salas i Aura Foguet

21 de gener (20 h). Gran final: guanyadors de les dues semifinals

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023