Publicador de continguts


20 alumnes es formen i fan feina gràcies al programa Xapa i Mecànica del SOIB i PalmaActiva


27 de setembre de 2022

Palma, 27 de setembre de 2022.- Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt la carrosseria; i desmuntar, muntar i substituir elements mecànics i elèctrics dels autobusos de l'EMT, són algunes de les tasques que estan realitzant els 20 alumnes treballadors de SOIB 30 i SOIB Jove Palma Xapa i Mecànica, dos programes que desenvolupa PalmaActiva en el marc de SOIB Formació i Ocupació.

Gràcies a aquests programes, les persones participants tenen durant un any un contracte de formació i aprenentatge. Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l'objectiu de millorar les competències professionals.

Els alumnes treballadors obtindran dos certificats de professionalitat de nivell 1: un d'Operacions Auxiliars de Manteniment de Carrosseria de Vehicles i un altre d'Operacions Auxiliars de Manteniment en Electromecànica. Palma Xapa i Mecànica té una durada de 12 mesos (12 novembre de 2021 a 11 de novembre de 2022) amb un total de 1.680 hores, de les quals el 27,68% són de formació (465 hores) i el 72,32% de treball efectiu (1.215 hores) en un entorn real.

Jordi Vilà, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, i Llorenç Pou, director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, han conegut avui de primera mà la feina que es desenvolupa a aquests dos projectes a les cotxeres de l'EMT. Vilà ha explicat que PalmaActiva continuarà apostant per aquests programes fets en col.laboració amb el SOIB, ja que "permeten que persones en situació d'atur puguin accedir a formació remunerada amb pràctiques de treball, i tenen després de l'experiència més oportunitats reals de trobar feina".

Per la seva banda, Llorenç Pou ha destacat que un 70% de les persones que fan aquests cursos, en 6 mesos s'han incorporat al mercat laboral, "mentre que la resta solen ampliar la formació". També han assistit a la visita Miguel Carranza, director general de Comerç, i Irene Nombela, directora general de Mobilitat Sostenible.

La formació que reben els alumnes es divideix en 5 mòduls:

  • Mecanitzat bàsic
  • Tècniques de substitució d'elements movibles
  • Tècniques bàsiques de preparació de superfícies
  • Tècniques bàsiques de mecànica de vehicles
  • Tècniques bàsiques d'electricitat de vehicles

Per tal que aquesta experiència laboral sigui al més completa possible, a més de les feines als autobusos, l'alumnat també ha realitzat el manteniment complet de les furgonetes de l'EMT.

Els alumnes han estat aprenent i ajudant als mecànics i xapistes de l'EMT per a aprendre del seu dia a dia.

SOIB 30 Palma Xapa i Mecànica VII té un pressupost total de 228.176,96 € (190.940,75 € els aporta el SOIB i 37.236,21 € els aporta PalmaActiva). SOIB Jove Palma Xapa i Mecànica VIII té un pressupost total de 232.515,70 € (195.016,92 € els aporta el SOIB i 37.498,78 € els aporta PalmaActiva).

Aquests programes els finança el SOIB amb fons de la Conferència Sectorial, el Fons Social Europeu i el Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023