Publicador de continguts


"Tasta'm" convida llegir als usuaris de la EMT


6 de juliol de 2010

Durant el trajecte o en arribar a casa. Els usuaris de les línies d'autobús de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) podran fer 'un tast de lectura' d'algunes de les novetats editorials que es publiquen en català. L'Ajuntament de Palma se suma a la campanya Tasta'm, que, emmarcada en el Pla de Foment de la Lectura de la Conselleria d'Educació i Cultura, convida als ciutadans llegir al temps que promou la producció editorial en llengua catalana.


En concret, les línies on estarà present la campanya són la 7 (Son Gotleu-Son Rapinya), la 19 (UIB-Parc Bit) i la 20 (Sant Agustí-UIB-Parc BIT). S'han triat aquestes rutes per apropar aquesta iniciativa al públic més jove, ja que es tracta de tres línees amb usuaris majoritàriament en edat escolar. La línia 7 connecta Palma amb els centres escolars situats a la zona de Son Rapinya, mentre que les línies 19 i 20 uneixen Ciutat amb la Universitat de les Illes Balears. A més, aquestes dues rutes tenen un recorregut llarg, fet que permet al lector tenir més temps per dedicar a la lectura.


En primera instància, 22 autobusos de la flota de l'EMT porten un dispensador amb els títols d'opuscles. Per línees, es distribueix de la següent forma: 12 autobusos a la línia 7, 5 autobusos a la línia 19 i 5 autobusos a la línia 20. La previsió és portar la iniciativa a més autobusos per apropar la literatura a més gent.


Antecedents


La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears impulsa el Pla de Foment de la Lectura amb l'objectiu de potenciar la lectura, especialment en català, i millorar la competència i els hàbits lectors de tots els segments de la població de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.


En el marc d'aquest pla, i en col.laboració amb la Direcció General de Cultura i Mitjans de Comunicació de Catalunya, va posar en marxa la campanya 'Tasta'm', que també compte amb la col.laboració de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, el Gremi d'Editors de Balears, el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, l'Autoritat del i els Serveis Ferroviaris de Mallorca, entre d'altres.


La iniciativa cerca atreure l'atenció del gran públic sobre els llibres promocionats i convidar-lo a trobar-ne l'edició original i completa a les llibreries i a les biblioteques. L'objectiu final és incrementar l'hàbit de la lectura entre la població, tot millorant al mateix temps els índexs de vendes de títols.


CALENDARI TASTA'M 2010

La campanya que comença ara preveu editar un total de 24 títols fins el desembre, dels quals se n'han elegit ja els 12 primers.


En aquesta primera remesa destaquen quatre opuscles per la seva vinculació amb les Illes: Aturem la crisi, que obre la campanya; Se sabrà tot, de Xavier Bosch, obra guardona amb Premi Sant Jordi (Proa) d'enguany; i les obres que publiquen les editorials mallorquines Salobre, 'Dels mars del sud' de Robert Louis Stevenson, i Editorial Moll, que publica el Vè Volum de les Rondalles mallorquines.


L'ordre d'aparició complet és el següent:

1- Xavier Bosch, Se sabrà tot , Proa.

2- Arcadi Oliveres, Aturem la crisi , Angle Editorial.

3- Maite Carranza, Paraules emmetzinades , Edebé .

4- Joan-Lluís Lluís, Xocolata desfeta , RBA ' La Magrana (del 28 de juny al 4 de juliol).

5- Thomas Pynchon, A contrallum , Àmsterdam.

6- Maria Teresa Vernet, El camí reprès , Cossetània.

7- R. L. Stevenson, En els mars del Sud , El Salobre.

8- Margarita Prats, Poesies de Màrius Torres , Pagès.

9- Yiyun Li, Les portes del paradís , Bromera.

10- Jordi Puntí, Maletes perdudes , Empúries.

11- Antoni M. Alcover, Aplec de rondalles mallorquines, Moll.

12- Salvador Balcells, El vi fa sang , Meteora.

La comissió mixta que selecciona els llibres que formen part de la campanya es reunirà aquest mes de juliol per decidir els 12 títols que completen el programa.


En total, fins el desembre, es distribuiran 72.000 exemplars (3.000 per a cada un dels títols).

'Tasta'm' convida llegir als usuaris de la EMT
A la imatge i d¿esquerra a dreta, el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, i el regidor de Mobilitat, Jose Hila.

Data darrera modificació: 23 de març de 2023