Publicador de continguts


» L'Escollera acull el I Palma European Cycling


25 de febrer de 2011

· Hi participaran uns 300 ciclistes, entre els quals destaquen figures com  Joan Horrach, Vicenç Reynés, David Muntaner, Marcel Wüst, Aitor Pérez o Unai Elorriaga
· La competició donarà espectacle amb tres proves diferents: una contrarellotge, una prova de punts i una eliminació final

Palma, 25 de febrer.- La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Palma i presidenta de l'Institut Municipal de l'Esport (IME), Maribel González i el director insular d'Esports del Consell de Mallorca, Paco Blasco; han presentat avui el I Palma Euiropean Cycling, que es celebrarà el proper dia 1 de març entre les 9 i les 14.30 hores al Camí de S'Escollera, coincidint amb el Dia de les Illes Balears.


A l'acte també hi ha assistit el Director de Relacions Institucionals de Sa Nostra, Bernardí Seguí; el Director de Relacions Institucionals de El Corte Inglés, Toni Sánchez i el President de la Federació Balear de Ciclisme, Arturo Sintes.


El I Palma European Cycling que organitza Toni Colom World, el Club Ciclista de Pollença i la Federació Balear de ciclisme compta amb el patrocini de l'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma, la Delegació de la Presidència per a l'Esport del Govern de les Illes Balears, el departament d'Esports, Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca, Sa Nostra. Així mateix, hi col.laboren empreses com ara El Corte Inglés, Marcel Wust Casa Ciclista, Ports de Balears, Coca Cola o Cafès Bay.


El I Palma European Cycling comptarà amb la participació d'uns 300 ciclistes de totes les categories, des de principiants a l'elit-UCI i neix amb l'objectiu de ser un espectacle esportiu en què participaran estrelles del ciclisme mundial, juntament amb principiants.


Aquesta prova comptarà amb estrelles del ciclisme com ara Marcel Wüst, guanyador d'etapes a la Vuelta a Espanya, Giro d'Itàlia i Tour de França i amb més de 120 victòries al seu palmarés. De fet, es retrà un homenatge a aquest ciclista alemany al lliurament de trofeus. Així mateix, també participaran a la prova el ciclista de l'equip italià Lampere, Aitor Pérez, consagrat amb grans victòries dins la seva trajectòria esportiva, com la de ser líder de combativitat durant uns dies al Tour 2010, el campió d'Europa Unai Elorriaga, el campió del món per equips 2009 a Camberra, Carles Diaz i el recent guanyador de la Copa del Món per equips, Pablo Aitor Bernal.


La prova compta també amb la participació de ciclistes mallorquins com ara Vicenç Reynés, Joan Horrach, i David Muntaner, recent campió del Mon amb la selecció Espanyola de ciclisme en pista.


Un espectacle dividit en tres proves:
1) Una contrarellotge per a poder veure in situ als campions que aniran a la propera Olimpíada
2 )Una prova de puntuació, competició marcada per 50 voltes al circuit en què a cada cinc voltes s'acumularan premis
3) En darrer lloc es farà una prova d'eliminació que consistirà en una prova de 60 voltes, a la qual, a cada pas per meta, s'eliminarà el darrer corredor. I, així, fins l'esprint final, que es disputarà entre els dos darrers corredors.


S'atorgaran uns punts als guanyadors a la prova de puntuació i, de l'eliminació, en sortirà el pòdium final.


Horaris:
1 de març 2011
9:00 h Promoció ..................... 30 voltes, sprint cada 10 v. 13,5 km
9.30 h Master 40-50-60 .................. 40 v., sprint cada 10 v. 18,0 km
10:00 h Principiants ..................... 1 v. ........... 450 m
10:10 h Alevins ....................... 6 v. sprint final .... 2,7 km
10:30 h Infantils ....................... 12 v. sprint cada 6 v. 5,4 km
10:50 h Cadets ....................... 24 v. sprint cada 12 v.10,8 km
11:20 - 12:00 h ENTREGA DE PREMIS Y HOMENATGE A MARCEL WÜST
12:15 h Tall de cinta per`part de les autoritats
12:15 h Junior-Sub23-èlit .......... puntuació a 40 v. sprint cada 10 v. 18 km


(es classifiquen els 40 primers y tots els juniors)


La inscripció costa 10 euros però és gratuïta per a principiants, cadets, alevins i infantils.


Es lliuraran premis en metàl.lic per als primers classificats en les categories de Fèmines, Master 40-50-60, Senior-Master 30, Junior i Elit-23 d'entre 400 i 30 euros.


» L'Escollera acull el I Palma European Cycling

Presentació de la cursa amb el president de la Federació Balear de Ciclisme, Arturo Sintes; el director insular d'Esports, Paco Blasco; la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Maribel González; l'organitzador de la cursa, Antoni Colom; el director de Relacions Institucionals de Sa Nostra, Bernardí Seguí; el Director de Relacions Institucional de El Corte Inglés, Antoni Saánchez i el cicilsta Aitor Pérez.


» L'Escollera acull el I Palma European Cycling

Zona on es realitza l'esdeveniment.


» L'Escollera acull el I Palma European Cycling

Circuit de les curses.

Data darrera modificació: 23 de març de 2023