Publicador de continguts


» L'Ajuntament presenta a Màlaga el seu projecte per a aconseguir una ciutat per viure


18 de febrer de 2011

Palma, 18 de febrer de 2011.- L'Ajuntament de Palma participa al fòrum "Disseny Universal", que té lloc els dies 17 i 18 de febrer al Palau de Fires i Congressos de Màlaga. Palma presenta el projecte "Palma, una ciutat per viure", que ha transformat els entorns de la ciutat en llocs accessibles, dins el marc d'un nou model de ciutat per a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i visitants.


En total són 22 experiències presentades per diferents ajuntaments i diputacions de tot Espanya a l'Espai d'Experiències, d'aquest Fòrum, on s'inclouen els projectes d'èxit i bones pràctiques més recents desenvolupats per a millorar l'accessibilitat i construir ciutats per a tots.


Amb el projecte "Palma, una ciutat per viure", l'Ajuntament ha apostat per aconseguir una ciutat més amable amb el vianant i que millori la qualitat de vida dels seus ciutadans i visitants. S'han presentat actuacions com la connexió dels barris de la ciutat a través de la reordenació dels elements urbans i l'eliminació de les barreres arquitectòniques a les vies connectores, la creació dels eixos cívics o projectes com la creació del parc dels Lleons en una zona on la topografia i la vialitat dificultaven la mobilitat.


Alguns dels objectius aconseguits amb el projecte han estat un augment en l'ús del transport públic i la conseqüent disminució de la contaminació acústica.


Disseny Universal, que enguany celebra la seva segona edició, reuneix al Palau de Fires i Congressos de Màlaga professionals del sector i responsables de dissenyar ciutats per a tots. Hi tenen l'oportunitat de compartir idees i projectes que puguin servir d'inspiració per a la creació d'espais urbans universals. Dissenyar des de l'enfocament universal és una filosofia, un concepte i una metodologia per a desenvolupar entorns i productes que beneficiïn i satisfacin un conjunt d'usuaris molt més ampli. Al costat de Palma, alguns dels municipis que assisteixen a l'esdeveniment són Àvila, Barcelona, Lleida, Madrid, Màlaga o Pamplona, que mostren a Disseny Universal, dins l'Espai d'Experiències, les seves propostes i bones pràctiques realitzades.


Les iniciatives que es presenten estan relacionades amb temàtiques tan diverses com la millora de l'accessibilitat al nucli antic i a monuments del patrimoni cultural, reformes per a fer una ciutat més agradable al vianant i als ciclistes, eliminació de les barreres comunicatives a Internet o campanyes de sensibilització i creació d'itineraris de mobilitat accessible, entre d'altres.


El fòrum està format per altres tres àrees que completen l'oferta de l'esdeveniment: II Congrés Internacional de Disseny Universal, àrea de networking i zona expositiva.


» L'Ajuntament presenta a Màlaga el seu projecte per a aconseguir una ciutat per viure


» L'Ajuntament presenta a Màlaga el seu projecte per a aconseguir una ciutat per viure

Data darrera modificació: 23 de març de 2023