Publicador de continguts


» 611 alumnes participen a la Mostra de Teatre Escolar 2011


30 de març de 2011

· Es representaran 40 muntatges als tres teatres municipals.

La Regidoria d'Educació, Igualtat i Drets Cívics, amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura, organitza la Mostra de Teatre Escolar 2011 del 31 de març al 6 de juny. En aquesta edició, també amb el suport de aprenemjunts.es, el portal educatiu de la Fundació Iberostar.


Des de fa més de dues dècades, l'Ajuntament de Palma fa feina per a potenciar el teatre escolar amb una Mostra que vol estimular la creació i la difusió del treball sobre teatre que es fa als centres educatius de Palma, on els mestres i les mestres, així com tot l'alumnat que hi participa, hi posa tota la seva energia i entusiasme.


Enguany, el lema escollit per a la mostra és "MIMEM el teatre", amb el qual es vol aportar el nostre granet de sorra per tal que, entre tots i totes, facem possible el fet de protegir i estimular la creació d'aquesta art mil.lenària i, a la vegada, apropar-la al públic escolar i al públic en general a través del treball que l' alumnat i el professorat han realitzat amb tanta cura.


A la Mostra d'enguany, hi participaran un total de 611 alumnes, que representaran 40 muntatges. Són alumnes de 29 centres educatius (14 d'educació primària, 11 d'educació secundària, 3 d'educació especial i 1 grup d'antics alumnes). Tretze centres públics, dotze centres concertats i tres de privats. Les obres majoritàriament es fan en català (29), algunes en castellà (9) i dues empren les dues llengües.


Les obres es representaran als tres teatres municipals: al teatre Catalina Valls del Passeig Mallorca, al teatre Xesc Forteza i al nou teatre Mar i Terra. Cada muntatge es representa dues vegades, una sessió matinal adreçada als centres escolars (a les 11 hores) i una altra en sessió de vespre per al públic en general (a les 20 hores).


Les temàtiques i els títols són molt variats i van des d'adaptacions d'obres d'autors reconeguts, com per exemple "Sueño de una noche de verano" de Shakespeare, o de rondalles de les nostres illes com "Ous de somera", encara que cada any augmenten les obres de creació pròpia.


Una de les obres que enguany es representarà, s'ha editat dins de la col.lecció DIDÀSCALOS. L'obra elegida és "Superfort, saps?", obra de creació col.lectiva de l'alumnat de l'IES Madina Mayurqa, sota la direcció de Lena Serra.


La mostra iniciarà el seu camí dia 31 de març i romandrà fins al 6 de juny. Podeu trobar més informació de la Mostra a la pàgina web de la Regidoria d'Educació https://www.palmaeduca.cat.


Adjuntam el programa de la Mostra de Teatre escolar 2011 en dos arxius adjunts.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023