Publicador de contenidos


Un emprenedor de Palma apropa el seu negoci a Silicon Valley gràcies al programa Yuz


28 septiembre de 2015

El batle de Palma, José Hila, ha assistit a la cerimònia on s'ha donat a conèixer el guanyador de Palma, el projecte Plaiout

Marc Iván Gritti i Dayana Anabel Verdi, amb Plaiout, una app per conèixer i dinamitzar la ciutat a través de jocs, han aconseguit una plaça per viatjar a Silicon Valley

11 joves emprenedors de Palma han participat al programa YUZZ que dirigeix CISE, amb el patrocini de Banco Santander, i la col.laboració de PalmaActiva i la Universitat dels Illes Balears

Palma, 28 de setembre de 2015.- CISE (Centre Internacional Santander Emprenedoria) ha donat a conèixer avui el nom de l'emprenedor seleccionat al centre YUZZ Palma que viatjarà a Silicon Valley de la mà de YUZZ, una iniciativa que compta amb el patrocini de Banco Santander, a través de Santander Universitats, i amb la col.laboració de l'Ajuntament de Palma i la UIB.

L'empresa Plaiout, una app per conèixer i dinamitzar la ciutat a través de jocs, ha estat escollida com la millor idea del centre YUZZ Palma i ha obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley, la meca de la innovació mundial, del 29 d'octubre al 4 de novembre.

José Hila, batle de Palma, ha lliurat als guanyadors el document que els acredita com a guanyadors d'un viatge a Silicon Valley. A la cerimònia també han assistit la regidora de Turisme, Comerç i Treball i presidenta de PalmaActiva Joana Maria Adrover; el vicerector d'Innovació i Transferència de la UIB, Jordi Llabrés, el director comercial d'Empreses a Balears de Banco Santander Francisco Redondo, i Bernardí Seguí, president de SECOT (Seniors Españoles para la Cooperación Técnica).

Plaiout, el projecte guanyador del centre YUZZ Palma, és una app mòbil per a conèixer i dinamitzar la ciutat a través de jocs. Aquesta aplicació també pretén ajudar en la promoció comercial del petit comerç.

Durant la seva intervenció a l'acte, el batle de Palma ha dit als concursants que tots són guanyadors pel fet d'haver completat la formació i haver arribat a la final del concurs: "Esper que els vostres projectes siguin una realitat, ho esper perquè Palma necessita que poseu en marxa les vostres idees de negoci i que aquestes siguin un èxit".

El batle, que ha agraït al Banco Santander, la UIB, SECOT, formadors i els tècnics de PalmaActiva la seva implicació per al bon desenvolupament del programa, ha destacat que aquest projecte és un exemple de la utilitat de la col.laboració entre el sector públic i privat.

Hila ha dit als guanyadors que espera que després del viatge a Silicom Valley posin en marxa la seva idea de negoci a Ciutat, perquè a Palma "necessitam emprenedors i necessitam llocs de feina; s'han de crear llocs de feina dignes dels que es pugui viure, vosaltres sou l'embrió de futures empreses, serà dur pero compensa".

El primer edil ha acabat la seva intervenció destacant que l'Ajuntament, mitjançant PalmaActiva, continuarà apostant pels emprenedores i per les seves ideees: "Diuen que Palma és la millor ciutat del món per viure, també vull que ho sigui per treballar, per estudiar i per a moltes altres coses, aquest és el repte del nostre equip de govern".

VIATGE A SILICON VALLLEY.- Un dels dos representants del projecte Plaiout, juntament amb les altres 42 joves promeses de l'entorn tecnològic nacional, visitaran Silicon Valley per conèixer de prop el major ecosistema d'emprenedoria i innovació del món. Visitaran empreses de gran rellevància internacional com Google, LinkedIn, Facebook o Hewlett Packard i conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford.

A més podran conèixer l'Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banco Santander, ICEX i Red.es-. La meta és facilitar la implantació de pimes de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món.

El 6 de novembre, a la Ciutat Grupo Santander, els 42 joves presentaran les seves idees davant un jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col.laboradores del programa YUZZ. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguin accelerar els seus projectes.

Els 9 projectes presentats a Yuzz Palma són:

. Plaiout, de Marcos Iván Gritti i Dayana Anabel Verdi: App mòbil per conèixer i dinamitzar la teva ciutat a través de jocs. Promoció comercial del petit negoci.
. Doingroup, de Valeria Rosado: Plataforma web per planificar el teu temps d'oci i viatges de forma social, amb compres agrupades.
. Youhand.com, de José Ignacio Bustamante: Xarxa social d'ajuda col.laborativa.
. LOCALICER, d'Antonio Manuel Avecilla: Plataforma de publicació de locals comercials amb informació especialitzada.
. Slow Sigui, de Javier García: Projecte econàutic (social, ecoeficient, sostenible i educatiu) de disseny, construcció i explotació d'un veler 100% ecològic des de la seva construcció.
. PsicologiaWeb, de Yusef Chaib i Gabriel Frontera: Portal web d'anàlisi psicològica i bigdata.
. El Club del Lloguer, de Maria Ripoll: Portal web jurídic especialitzat en lloguer de vacances.
. iMEALING, d'Ana Gómez: Aplicació per portar una vida més sana a través de dietes personalitzades i esport.
. Buytiq.com, de José Manuel Pascual: App mòbil que facilita l'experiència de selecció i compra de moda.

YUZZ, una aposta per la innovació.- El projecte YUZZ va arrencar el 2009 amb dos centres, un a Barcelona i un altre a Madrid, com un viver tecnològic de grans idees. Des de llavors ha crescut de forma exponencial i en aquesta nova edició, que dirigeix CISE amb el patrocini de Santander Universitats, ha arribat als 41 centres YUZZ repartits per tot Espanya amb la participació de prop de 900 joves emprenedors.

Durant els cinc mesos de durada han rebut per desenvolupar les seves idees: una xarxa de més de 200 experts professionals, formació empresarial, assessories, tutories personalitzades i una plataforma de treball col.laboratiu en línia.

YUZZ compta a més amb la col.laboració de més de 60 entitats locals i amb el suport d'altres entitats i organitzacions a nivell nacional com Indra, Secot, la Fundació Princesa de Girona, la Fundació INCYDE, INTEL, Red Emprendia i Tuenti, que fan possible que el programa es desenvolupi en 41 ciutats amb centres de formació propis en cada localitat. Més informació a www.yuzz.org

Sobre el CISE.- CISE és un centre que fomenta l'esperit emprenedor i impulsa la generació de startups. A través d'innovadors programes formatius i de suport a l'emprenedoria que incorporen metodologies àgils i experiències reals, CISE estimula la creativitat de les persones i promou la innovació, amb la finalitat de contribuir al progrés econòmic i social .

El centre neix de l'acord de la Universidad de Cantabria, el Gobierno de Cantabria i Banco Santander a través de Santander Universidades, tres institucions rellevants que comparteixen un fort compromís pel desenvolupament de la societat basat en el coneixement i potenciat per capacitats creatives i emprenedores . Més informació a: www.cise.es

Sobre Santander Universidades.- Banco Santander promou aquesta iniciativa a través de Santander Universidades. Col.labora des de fa 18 anys amb 1.200 universitats i institucions acadèmiques de tot el món amb una iniciativa única al món, que el distingeix de la resta de banc i institucions financeres. Fins 2018 hi haurà destinat un total de 1.700 milions d'euros en suport a projectes d'educació superior. s informació a www.santander.com/universidades

Fecha última modificación: 13 de marzo de 2023