Publicador de continguts


Tot a punt per a la Diada Ciclista de Sant Sebastià, que sortirà el pròxim dissabte, a les 12 del migdia, des de la plaça de Santa Eulàlia


16 de gener de 2024

El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha presidit la presentació de la prova, que, en l’edició 43, ha obert tres mil inscripcions gratuïtes per a corredors de totes les edats

Palma, 16 de gener de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha presidit aquest dimarts, al vestíbul de Cort, la presentació de la 43a Diada Ciclista de Sant Sebastià, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 20 de gener, a les 12 del migdia, amb sortida, com és tradicional, des de la plaça de Santa Eulàlia.

A la convocatòria informativa també hi ha estat present Maria Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a les Illes Balears, principal patrocinador de la prova, així com representants d’altres empreses i entitats col·laboradores i el president de la Federació de Ciclisme, Antoni Bauzà.

Per part de l’Ajuntament de Palma, han acompanyat el president de la corporació, el primer tinent de batle, Javier Bonet; el director general d’Esports, David Salom, i el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport (IME), Miguel Ángel Bennàssar, a més de les regidores Neus Truyol (Més per Palma) i Lucía Muñoz (Grup Mixt).

Durant la seva intervenció, Jaime Martínez Llabrés ha destacat el caràcter “familiar, ciutadà i popular” de la prova, a més de la seva plena consolidació “com un dels esdeveniments més importants de les festes de Sant Sebastià”, que ha acollit la participació, segons ha indicat, “de milers de ciclistes, de totes les edats”, des de la seva primera edició, celebrada el 1977.

Igualment, el batle de Palma ha traslladat el seu agraïment a CaixaBank i a la resta d’empreses que presten suport a la Diada, així com a la Federació de Ciclisme i als funcionaris i treballadors de l’IME i dels diversos serveis municipals que treballaran de valent per tal de fer possible que la jornada es desenvolupi amb tota normalitat.

Martínez ha destacat “la importància del suport del sector privat a les iniciatives culturals, esportives i socials que tenen lloc a Palma, des de la convicció que aquesta cooperació publicoprivada redunda en benefici de tots els ciutadans”.

La previsió per a aquest dissabte és que, una vegada efectuat el tall de la cinta inaugural, els corredors cobreixin un itinerari de sis quilòmetres, que discorrerà a través del parc de la Mar, l’avinguda d’Antoni Maura, la Rambla, el camí de Jesús i el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar a la línia de meta, ubicada al Palau d’Esports de Son Moix.

En aquest recinte municipal, l’IME habilitarà una zona d’avituallament dotada amb un sistema sostenible que permetrà reduir els residus plàstics, i, a la vegada, organitzarà diferents propostes lúdiques i recreatives, com ara una zona de jocs infantils i una activitat de zumba.

Posteriorment, a partir de les 13.50 hores, es lliuraran, en aquest mateix escenari, els premis als tres grups de ciclistes més nombrosos, que obtindran un premi de 200 euros cadascun ofert per l’Escola Universitària ADEMA.

A la vegada, entre totes les persones que hagin cobert la totalitat del recorregut, se sortejaran dues bicicletes infantils cedides per Ciclos Gomila i la botiga ciclista VAS, 10 xecs regal de 60 euros, per cortesia d’El Corte Inglés, i dos cascs de protecció.

Enguany, la Diada Ciclista de Sant Sebastià ha facilitat un total de tres mil inscripcions gratuïtes obertes a tots els interessats, sense límit d’edat i independentment de les seves condicions físiques, atès el caràcter popular de la jornada.

Les inscripcions es poden tramitar en línia fins al 19 de gener a la direcció sportmaniacsbaleares.com, o bé presencialment el mateix dia de la prova, de les 9 del matí a les 11.30 hores, als envelats situats a plaça de Cort i carrer del Conquistador.

Tots els participants rebran un dorsal i el tiquet per al sorteig, que, en el cas dels corredors que hagin fet servir la via telemàtica, podran recollir a Son Moix o també a Germans Escalas, Son Hugo o a les dependències d’El Corte Inglés.

Data darrera modificació: 17 de gener de 2024