Publicador de continguts


Tercera setmana d'aplicació de les mesures per reduir els efectes del "botellón" al passeig Marítim


26 de juliol de 2010

L'Ajuntament de Palma aplica al passeig Marítim un Pla d'intervenció amb mesures eficaces per abordar els efectes negatius del 'botellón'. Aquestes intervencions impliquen un compromís de col.laboració i coordinació de les àrees d'Educació, Igualtat i Drets Cívics, Seguretat Ciutadana, Joventut, Benestar Social, l'Institut Municipal d'Esports, i també l'Autoritat Portuària, com a organisme competent en la vigilància i el control de la zona portuària.


Aquesta setmana, a l'aplicació d'aquestes mesures al Passeig Marítim, s'ha d'afegir l'avanç de l'hora de neteja a la primera línia de mar de Platja de Palma. Emaya comença la neteja a les 22:00h, amb un dispositiu especial de Policia Local per garantir que les tasques de neteja es desenvolupin sense incidents.


De forma paral.lela a l'aplicació d'aquestes mesures, l'Ajuntament treballa en l'aprovació de l'Ordenança reguladora del fenomen del 'botellón'. De fet, el pròxim 30 de juliol, s'ha convocat un ple extraordinari per procedir a l'aprovació inicial de l'ordenança que regularà el civisme i la convivència als espais públics.Mesures que s'apliquen:


- Autoritat Portuària avança l'horari de neteja a les 3 de la matinada els divendres i dissabtes (fins ara es feia a les 6 h) i es duplica el nombre de contenidors a les zones de més afluència del jovent, amb un total de 28 unitats (6 contenidors fixos i 22 de mòbils). Se supervisarà setmanalment i es realitzarà un informe de seguiment dels resultats; s'instal.laran nous contenidors on siguin més necessaris.

- La Policia Local vetla perquè la neteja es realitzi sense cap incidència. Hi haurà el mateix operatiu policíac que la setmana passada, de 16 agents, però aquest cap de setmana es desenvoluparà el divendres i el dissabte, i no només el divendres. Les tasques de l'operatiu seran: control d'alcoholèmia, identificació de menors, control i regulació de trànsit, supressió d'aparcaments inadequats i suport en el procés de neteja del passeig.

- L'Àrea de Benestar Social, en la intervenció d'Energy Control al passeig Marítim distribuirà alcoholímetres, i s'informarà el jovent sobre la reducció de riscs en relació amb les drogues. Aquesta actuació es durà a terme una nit cada setmana, de 23 h a 2.30 h de la matinada; aquesta setmana es desenvoluparà avui divendres.

- L'Institut Municipal de l'Esport (IME) obre les instal.lacions exteriors del Palau d'Esports de Son Moix els vespres d'estiu per a la realització d'activitats esportives. Les instal.lacions de futbol, tennis, bàsquet i l'Skate park prolongaran el seu horari d'obertura fins a les 23 hores durant els mesos de juliol i agost. Així, Son Moix romandrà obert ininterrompudament de dilluns a dissabte de 8 a 23 h, i diumenge de 8 a 14 h.


Un dia per setmana cada casal de joves roman obert fins a les 00.00 h, amb el següent calendari per aquest cap de setmana:


1. CASAL LLEVANT


DIVENDRES 23


Participació en la 9ª Nit de la Ratapinyada amb: un taller de massatjes - un 'Trivial d'entitats' (com el famós joc). La dinàmica consisteix a realitzar un recorregut pels stands de diferents entitats, on es portarà a terme una prova. A mesura que es vagin superant s'aniran acumulant punts i el guanyador rebrà en concepte de premi un pack de merchandising, atorgat per Dinamo, el servei de dinamització de l'Ajuntament de Palma. - Dinamització de caràcter informativa en el propi stand del Casal.2 . CASAL MIGJORN


DIVENDRES 23


Participació en la 9ª Nit de la Ratapinyada amb: - un 'Trivial d'entitats' (com el Casal Llevant). Destacar la intervenció entre els assistents d'una mascota que representa a un súper heroi i que fa referència al Programa de Supervivència Domèstica. Es coneix com 'el súper domèstic' i ja va actuar en la passada 'Ratapinyada'. El seu objectiu és proporcionar informació sobre aquest Programa i contribuir a l'animació dels participants.


Participació en les festes del barri de Son Gibert. El Casal ha organitzat per a aquesta ocasió una màster class de ball modern en directe, d'una hora de durada. Serà a les 19.00 hores en la plaça central (Camí de Són Gibert).


3 . CASAL LITORAL


DISSABTE 24


Participació en les festes de Casa Blanca, amb la col.laboració de Dinamo i l'Associació de Veïns Pla de Casa Blanca. Consistirà en l'organització d'una gimcana (de 19.00 a 20.00 hores) i de concerts a l'aire lliure, on tindran l'oportunitat d'actuar grups del propi Casal.


4 . CASAL NORD

DIVENDRES 23


(de 19.00 a 24.00 hores) Instal.lació en el Casal d'una pantalla de gran format perquè es realitzin partida de PlayStation i de Wii, tant de dos com de quatre participants. De forma addicional està prevista la projecció de cinema.


5 . CASAL CIUTAT ANTIGA


DISSABTE 24


(de 12.00 a 13.30 hores) Taller de massatge tailandès en el Casal.


6 . CASAL PONENT


DIVENDRES 23


(de 22.00 a 24.00 hores) Organització d'una Salsa Party, basada en la temàtica llatina, en la qual s'oferirà un refrigerio gratuït. L'activitat estarà dirigida per un monitor de dinamització. DISSABTE 24 (a partir de les 19.00 hores) Col.laboració en les Festes de la Plaza Serralta, mitjançant dues activitats dirigides a nens a partir de 12 anys: - Customización de samarretes amb spray. - Taller de creació jove, en el qual s'oferiran diferents propostes per al disseny de tobilleras, de polseres de fil o de trenes decoratives en el cabell.


Amb aquestes darreres iniciatives l'Ajuntament de Palma ofereix als joves una alternativa més saludable i cívica al 'botellón' per als vespres d'estiu. L'organització d'activitats esportives nocturnes representa una opció per als joves amb vacances escolars els mesos de juliol i agost.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023