Publicador de continguts


Son Moix acull aquest dissabte el II Torneig per la Igualtat Ciutat de Palma


23 de novembre de 2023

Amb entrada gratuïta per a tots els espectadors i la participació de vuit equips femenins de futbol sala

Palma, 23 de novembre de 2023.- L’Ajuntament ha acollit aquest dijous la presentació del II Torneig per la Igualtat Ciutat de Palma, una competició que congregarà vuit equips femenins de futbol sala, el pròxim dissabte, a la pista del Palau Municipal d’Esports de Son Moix, amb entrada lliure per a tots els espectadors.

Aquest esdeveniment esportiu, que parteix de la iniciativa conjunta de la Fundació Miquel Jaume Palma Futsal i de l’Associació Esport per la Igualtat té com a principal objectiu reivindicar la figura de la dona en el món de l’esport i contribuir al desenvolupament i la consolidació del futbol sala femení.

En aquest sentit, el director general d’Esports, David Salom, ha destacat, al llarg de la seva intervenció al vestíbul de Cort, que aquest trofeu pretén ser “una competició que aposta per la visibilitat de la dona a l’esport i pels valors d’una societat que lluita per l’equilibri de gènere”.

La cita reunirà a Son Moix vuit equips femenins de futbol sala en una gran jornada festiva, tots radicats a l’illa: CD Sant Roc, CSE Joan d’Àvila, Son Oliva, Son Ferrer Atlètic, CE Ciutat d’Inca, Sant Joan CE, Lady’s Lab i Associació Futbol per la Igualtat.

La presentació ha comptat també amb la participació del primer tinent de batle de Cultura i Esports, Javier Bonet; el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport, Miguel Ángel Bennasar; el director general d’Esports del Govern de les Illes Balears, Joan Antoni Ramonell; el director general de l’Illes Balears Palma Futsal, José Tirado; el director de Relacions Institucionals de la Fundació Miquel Jaume Palma Futsal, Bernat Bauçà; el CEO de ConectaBalear, Joan Miquel Duran; la presidenta de l’Associació Esport per a la Igualtat de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB), Tatiana Ferrer, i les capitanes dels equips participants.

Els diversos intervinents han posat l’accent en la sinergia institucional per a donar passes per la igualtat i sumar forces amb vista a potenciar i impulsar el futbol sala femení.

Els vuit equips que participen en aquest torneig es dividiran en dos grups i estaran formats per jugadores de més de 13 anys.

La primera fase es disputarà en format de lligueta, de manera que cada equip s’enfrontarà a la resta d’integrants del seu grup. Els partits tindran una durada de 13 minuts, i els dos millors equips de cada grup accediran a les semifinals, per tal que, posteriorment, els dos guanyadors d’aquestes confrontacions s’enfrontin a la gran final.

La durada dels partits de les darreres eliminatòries s’ampliarà fins als 18 minuts i, en cas d’empat, el campió es decidirà amb llançament de penals.

Segons han destacat els organitzadors, aquesta fórmula garanteix un torneig que es pugui desenvolupar en un únic dia de competició i que sigui àgil i atractiu tant per a les jugadores com per als assistents.

Data darrera modificació: 1 de desembre de 2023