Publicador de continguts


Setmana de la Mobilitat. Taller de plantació i exibició d'enfilada


21 de setembre de 2010

. Pel matí s'ha celebrat un taller de plantació d'arbres per sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de cuidar l'arbrat de Palma

. Per l'horabaixa i el vespre es durà a terme un taller per conèixer les ratapinyades que viuen a Bellver i a la Catedral


La tercera jornada de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que es celebra avui, està dedicada a la Salut. D'aquesta manera, al llarg del dia es celebraran diferents activitats per posar en valor la necessitat d'aconseguir, entre tots, una ciutat més sostenible i com aquest fet influeix de forma positiva en la salut i el benestar dels ciutadans i ciutadanes.


Taller de plantació d'arbres


La jornada ha començat amb un Taller de plantació d'arbres que s'ha celebrat de 10.00 a 13.00 hores a la Plaça d'Espanya. L'objectiu de l'activitat és fomentar el desenvolupament de l'arbre a la ciutat, un compromís que l'Ajuntament de Palma ha fet seu amb l'adhesió a la Carta de Barcelona, que és la declaració dels drets de l'arbre a la ciutat.


El taller consisteix en l'elecció d'una planta autòctona per part del participant, que ha de replantar en un cossiol més gran. Amb la iniciativa es cerca sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de cuidar l'arbrat urbà, així com donar a conèixer la planta autòctona. El participant es pot endur la planta a casa seva juntament amb una fitxa informativa on s'explica com l'ha de cuidar i on s'expliquen quins són els drets de l'arbre a la ciutat.


A més l'associació balear d'arboricultura ABA, ha participat amb una exhibició d'enfilada als arbres.


Des de l'Ajuntament de Palma es cerca desenvolupar i promoure la implantació de l'arbre a la ciutat en condicions de qualitat i dignitat replantejant els elements que actualment formen l'espai urbà i plantejant el futur a la concepció del sistema d'arbrat urbà. Així mateix, les línies d'actuació s'emmarquen en la política de l'actual Govern municipal per recuperar les condicions òptimes a la ciutat de Palma, per a la seguretat i la prevenció d'accidents, així com la millora de la seva imatge.


'De Bellver a la Seu: Taller de ratapinyades'


De les 16.45 i fins a les 0.00 hores, es durà a terme el taller 'De Bellver a la Seu: Taller de ratapinyades'. El punt de trobada és al castell de Bellver a les 16.45 hores. L'activitat començarà amb una xerrada explicativa sobre les ratapinyades i continuarà amb la construcció de capses niu. Després, ens traslladarem a la Seu amb un bus de l'EMT per visualitzar i escoltar les ratapinyades. Per últim, i un cop tornats a Bellver, acabarem amb un pa amb oli per a tots els participants.


El taller de ratapinyades persegueix incidir en la diversitat de quiròpters, la seva biologia, la seva funció a l'ecosistema del bosc de Bellver, així com en els seus problemes de conservació i en les solucions adoptades.


Es du a terme la projecció d'un vídeo informatiu sobre l'estudi i la conservació de les ratapinyades i una xerrada sobre aquells aspectes relacionats amb la biologia i conservació d'aquest grup faunístic, així com sobre el que representen els boscos i parcs urbans per a aquests mamífers.


Inclou un taller de construcció de capses refugi per a ratapinyades, amb la seva instal.lació al bosc i de paranys per a la captura i l'observació d'aquests mamífers, al temps que es desenvolupen uns petits receptors d'ultrasons per a escoltar el sons de baixa freqüència emesos per les ratapinyades.


Aquesta activitat està organitzada per David García, especialista en l'estudi de les ratapinyades.


Programa dels propers dies


Diumenge 19 de setembre, Dia del Medi Ambient. Inauguració de la primera fase del vial perimetral de Bellver. La jornada començarà amb un berenar saludable per a tothom que vingui. També hi haurà una excursió pel vial perimetral, un taller d'anellament d'aus i un taller de nordic walking.


A les 11.00 hores, celebració de la marxa ciclosolidària a benefici de la Fundació Vicenç Ferrer. La sortida és a la Plaça de Cort i l'arribada, al Palma Aquàrium. Les inscripcions es poden fer a la web www.fundacionvicenteferrer.org.


Dilluns 20 de setembre, Dia del Turisme Sostenible. Ruta amb bicicleta des de la Plaça d'Espanya fins el Moll de les Golondrines (davant l'Auditòrium) a través dels diferents carrils bici de la ciutat. Un cop arribats al port, embarcarem al veler Rafael Verdera, el vaixell més antic del país, per realitzar una ruta de dues hores i veure la posta de sol.


Per realitzar aquesta activitat serà necessari inscriure's prèviament a la seu de l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT), que es troba al carrer Josep Anselm Clavé, núm.5. L'horari és de 8.30 a 10.00 hores. Les places són limitades (60 places). L'activitat té un cost de 20 euros, que s'haurà d'abonar en el moment de la inscripció.


Dimarts 21 de setembre, Dia del Transport Públic. Celebració de les III Jornades Tècniques del Transport, que organitza l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i que enguany tractaran el tema de les 'Perspectives de futur del transport públic'. Les jornades es celebraran al Centre de Cultura Sa Nostra.


Dimecres 22 de setembre, Dia Sense Cotxes. Amb motiu del Dia Mundial sense Cotxes, es tallarà al trànsit el carrer Blanquerna de les 17.00 fins a les 20.00 hores. Es celebraran diferents castells infantils per als més petits, s'explicarà en què consisteix la iniciativa de compartir cotxe i es durà a terme el taller 'Aprenem a colcar amb bicicleta', que estarà adreçat a tothom, tant grans com petits.


La batlessa de Palma, Aina Calvo, farà entrega dels premis als cinc usuaris que més han emprat l'autobús el darrer any.


Tots els usuaris que aquest dia viatgin en transport públic i enviïn un sms o un correu electrònic participaran en el sorteig de 25 bicicletes. L'únic requisit serà contestar a la pregunta 'Quin és el nou combustible que ha baixat els fums a l'EMT?'.


Setmana de la Mobilitat. Taller de plantació i exibició d'enfilada


Setmana de la Mobilitat. Taller de plantació i exibició d'enfilada


Setmana de la Mobilitat. Taller de plantació i exibició d'enfilada


Data darrera modificació: 23 de març de 2023