Publicador de continguts


Repoblats 1.550 arbres i plantes al bosc de Bellver i 200 al Carnatge


27 de març de 2019

L'objectiu de l'actuació és reforçar la massa forestal i evitar l'erosió de les zones

Palma, 27 de març de 2019.- El Servei de Parcs i Jardins de l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ha coordinat la repoblació de 1.550 arbres i plantes al bosc de Bellver i 200 al Carnatge, amb l'objectiu de reforçar les zones degradades. La brigada municipal del servei, la Xarxa Forestal i altres entitats com Pop in the City o alumnes d'escoles han estat les encarregades de dur a terme aquestes tasques de repoblació.

Al bosc de Bellver s'han realitzat un total de 12 jornades des del mes d'octubre. L'objectiu d'aquesta reforestació és mantenir la massa forestal i evitar l'erosió del terreny. S'han escollit set zones per a reforestar, que són les que presentaven major degradació i aquelles on es va actuar amb el contracte d'emergència entre maig i juny de 2018 per a eliminar el risc d'incendi i de propagació de plagues.

Les espècies escollides per a la reforestació del bosc han estat, per exemple, Pinus halepensis, Olea europaea, Quercus ilex, Arbutus unedo i altres espècies perquè són les que millor responen a l'ecosistema. Així mateix, el servei farà un seguiment al llarg de tot l'any per tal de garantir el seu correcte establiment dins aquest i el desenvolupament posterior.

D'altra banda, al Carnatge s'han plantat 200 espècies de Juniperus phoenicea durant dues jornades de repoblació. L'objectiu en aquesta zona és recuperar l'espai a nivell vegetatiu, i més concretament aquelles zones degradades amb terreny compactat per culpa del mal ús que se'n fa amb el pas de quads i motocicletes de cros.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023