Publicador de continguts


Participació Ciutadana aprova la resolució provisional de 2.100.000 euros per a associacions veïnals i les seves federacions


17 de març de 2022

Palma, 17 de març de 2022.- L'Ajuntament de Palma ha penjat avui al web de Participació Ciutadana la resolució provisional de les subvencions atorgades per aquesta Àrea per a dur a terme projectes de dinamització durant els pròxims tres anys, això és 2022, 2023 i 2024.

Es dona així seguretat a les entitats per tal que puguin desenvolupar els seus projectes. En total s'hi destinaran 2.100.00 euros, amb una distribució de 700.000 euros per any.

La previsió de l'Àrea és acompanyar aquesta línia d'ajuts amb una nova línia de subvencions per a la compra de béns inventariables. Amb aquest ajut, que s'atorgà per primera vegada l'any 2021, els doblers adreçats a entitats veïnals pujarien als 2.380.000 euros.

D'ençà que va començar la legislatura l'Àrea de Participació Ciutadana ha augmentat un 34% els diners destinats a aquests col.lectius, un fet que permet a les entitats consolidar nous recursos. Aquest increment permet, també, que més entitats obtenguin un finançament del cent per cent del projecte presentat, de fet, el 77 % de les propostes presentades ho han aconseguit. Això simplifica la fase de reformulació i agilitza alhora la concessió de la subvenció. Pel que fa a la convocatòria anterior, només un 3% de les entitats varen assolir un 100% del projecte subvencionat.

El regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, ha volgut valorar "l'esforç de les entitats veïnals per a afavorir la cohesió social i la dinamització dels barris, així com el treball dels tècnics per a entendre i acompanyar les associacions en cada fase".

Demà, divendres 18 de març, s'obre un període de deu dies hàbils (que finalitzarà el pròxim 31 de març) per a presentar al.legacions i reformulacions per a tots aquells casos en els quals l'import atorgat sigui inferior a l'import sol.licitat.

L'Àrea de Participació, per la seva banda, citarà les associacions per a realitzar el seguiment i acompanyament municipal per a cada un dels tràmits. Així mateix s'oferirà un suport amb fitxes individualitzades del projecte presentat, que s'enviarà a cada entitat.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022