PalmaActiva potencia la formació amb la qual s'obtenen certificats de professionalitat - Comunicació i Premsa
PalmaActiva potencia la formació amb la qual s'obtenen certificats de professionalitat

La regidora Joana Maria Adrover ha conegut de primera mà com es desenvolupa el curs de Serveis de Bar i Cafeteria nivell 2
Palma, 5 de novembre de 2015.- Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, i Eugènia Crespí, gerent de PalmaActiva, han visitat avui l'aula-taller cafeteria de PalmaActiva on l'Ajuntament de Palma està impartint un curs finançat pel SOIB per a obtenir el Certificat de Professionalitat de Serveis de Bar i Cafeteria nivell 2.
Aquesta formació gratuïta es dirigeix prioritàriament a persones desocupades i té l'objectiu de prioritzar la formació i l'aprenentatge dels joves com a via per a la inserció laboral. El curs, que va començar el passat 14 de setembre, té una durada de 640 hores, inclòs un mòdul de pràctiques a empreses. Els quinze alumnes que segueixen el curs han fet avui una demostració pràctica del mòdul de begudes que aquests dies s'imparteix.
Segons la presidenta de PalmaActiva, "des de l'Ajuntament volem ampliar la formació que oferim per la qual s'obté un certificat de professionalitat. Les dades ens demostren que la gent que es forma i obté una certificació té més facilitats per a inserir-se laboralment".
Segons Adrover, "des de PalmaActiva apostarem per aquesta formació feta en col.laboració amb el SOIB, ja que permet obtenir un certificat de professionalitat que millora l'ocupabilitat i facilita la posterior inserció laboral, ja que els empresaris valoren molt aquest tipus de formació per a contractar personal". Adrover afegeix que "estam esperant que el SOIB tregui més convocatòries d'aquest tipus de formació per a presentar-nos-hi i ampliar la nostra oferta; d'aquesta manera més ciutadans de Palma tindran la possibilitat de millorar el seu perfil professional per a optar a una feina".
640 hores lectives. El certificat de professionalitat de serveis de bar i cafeteria, de 640 hores lectives, està dividit en 8 mòduls que es desenvolupen entre el 14 de setembre de 2015 i el 20 d'abril de 2016. "La idea inicial és que els alumnes puguin realitzar tots els mòduls durant la temporada baixa per a incorporar-se al mercat laboral quan comença la temporada ja amb el certificat finalitzat", explica la presidenta de PalmaActiva.
Els set primer mòduls són teòrics i pràctics, i el vuitè són 80 hores de pràctiques professionals no laborals a empreses privades. "A PalmaActiva comptam amb una aula-taller cafeteria on es pot fer la formació pràctica per a aquests tipus de cursos. Seguirem apostant per aquest tipus de formació perquè les empreses del sector ens ho han reclamat ja que fan falta professionals ben formats".
Durant aquests mòduls, els estudiants aprenen sobre seguretat i higiene, servei de vins, begudes, anglès professional per a la restauració, elaboració i exposició de menjars en bar i cafeteria, tècniques de servei d'aliments i begudes en barra i taula i gestió del bar-cafeteria.
Ampliació d'espais acreditats. Per a poder impartir aquest tipus de formació amb la qual s'obtenen certificats de professionalitat, el SOIB demana tenir homologats una sèrie d'instal.lacions i equipaments. Els darrers mesos, PalmaActiva ha ampliat els seus espais acreditats per a impartir formació, i ha passat dels 15 de la legislatura passada als 51 que té ara. "D'aquesta manera podrem optar a més convocatòries del SOIB i més ciutadans podran formar-se gràcies a l'Ajuntament de Palma", explica Adrover.
Data darrera modificació: 13 de març de 2023