Publicador de continguts


Palma gaudeix per primer any del 100% d'enllumenat ornamental de Nadal de baix consum


30 de novembre de 2010

Palma gaudeix per primer any del 100% d'enllumenat ornamental de Nadal de baix consum, amb un estalvi del 85% de potència respecte de l'enllumenat de bombeta incandescent

.L'Ajuntament de Palma ha adequat a la normativa la totalitat de l'enllumenat ornamental de Nadal durant la present legislatura, la qual cosa ha suposat el canvi d'un 70% de l'enllumenat.

.L'Ajuntament eximeix per segon any consecutiu del pagament de les despeses de l'enllumenat els comerciants.


Palma, 30 de novembre de 2010. El Patronat Municipal d'Il'luminació Ornamental ha finalitzat la reconversió del 100% de la il'luminació tradicional amb l'ús de noves tecnologies i materials que permeten estalviar energia i minvar la contaminació lumínica, així com un estalvi del consum, i dóna continuïtat a les polítiques d'estalvi energètic i disminució de la despesa pública.

L'Ajuntament de Palma començà a col'locar l'enllumenat nadalenc l'onze d'octubre perquè tots els barris i els carrers de la ciutat gaudeixin de la decoració per Nadal, contribuint a la dinamització de la ciutat i a l'activitat comercial.

Aquest any l'Ajuntament torna a fer un esforç dins el context socioeconòmic i eximeix del pagament de les despeses de l'enllumenat de Nadal els comerciants (un 12% aproximadament del cost), confiant que la il'luminació nadalenca dinamitzi els carrers comercials i beneficiï l'activitat dels comerços.

Cal destacar que durant la present legislatura l'Ajuntament de Palma ha completat la substitució de la totalitat dels punts de llum incandescents que componia un 70% de l'enllumenat ornamental de Nadal i a més:

.Ha reduït la potència un 86% sobre l'enllumenat incandescent amb la substitució de la bombeta tradicional per microllums, fils lluminosos i leds, passant d'uns 7.000 kWh consumits a uns 1.000 kWh.

.Ha millorat la seguretat i els serveis bàsics d'enllumenat a les barriades.

.Ha modernitzat i duplicat la presència de la campanya d'enllumenat de Nadal a 60 barriades de Palma, on s'ha duit a terme una renovació i millora estètica i funcional.

.Ha optimitzat el nombre de dies d'encesa, endarrerint la inauguració de l'enllumenat, tradicionalment realitzada a finals de novembre, al desembre, coincidint amb el pont de la Constitució.

.Cal recordar que l'any passat amb el suport del Pla E es va dur a terme una millora d'infraestructures com el soterrament de les canalitzacions de cablatge, el canvi de quadres elèctrics i la instal'lació d'uns 480 suports que garanteixen la col'locació de la il'luminació nadalenca, milloren les condicions de seguretat i, a més, permeten l'augment de la decoració i aconsegueixen l'eliminació de cablatge aeri. Una major seguretat de les instal'lacions. La reducció del cost de les instal'lacions de l'enllumenat. Evitar el deteriorament de les façanes. Una major eficiència energètica i seguretat amb els nous quadres elèctrics i el soterrament del cablatge aeri. Estalvi en els recursos humans. Estalvi en el manteniment i la disminució de les molèsties en el trànsit rodat.

Novetats enllumenat 2010

Centre

7 indrets gaudiran d'una nova decoració: la plaça de la Reina, la plaça Major, la plaça de Joan Carles I i el passeig del Born, on s'ha substituït la làmpada tradicional per una decoració nova a base de leds i microllums. A més, 3 nous emplaçaments gaudiran d'enllumenat de Nadal per primera vegada, el carrer de la Fàbrica, que lluirà un nou aspecte, aquest Nadal també estrenarà il'luminació nadalenca, així com la plaça Nova de Flassaders i el carrer de l'Hostal de Santanyí.

Barriades

A les barriades de Palma s'ha completat la renovació i la millora estètica i funcional que es va iniciar l'any 2008.

Concurs de disseny

La campanya de Nadal de 2010 donarà continuïtat al concurs de disseny per a la decoració lluminosa nadalenca de diferents emplaçaments de la ciutat, en el qual participaran uns 100 joves estudiants de disseny.

Respecte al projecte guanyador de l'any passat i la dificultat de la seva execució el Patronat ha optat per fer una carpa de llums de leds inspirada en el projecte al carrer de l'Hostal de Santanyí.

Calendari

La il'luminació de Nadal s'inaugurarà el 3 de desembre a les 18.30 h a Cort i a les 19.30 h a la plaça de l'Església a la barriada del Coll d'en Rabassa.

Es mantindrà fins a la matinada del 7 de gener, encara que tornarà a estar encesa durant les vigílies i els dies de Sant Antoni (16-17 de gener) i Sant Sebastià (19-20 de gener).

Horaris d'encesa:

De diumenge a dijous: 17.30 a 21.30 h
Divendres i dissabtes: 17.30 a 24.00 h
Dies 24 i 31 de desembre: 17.30 a 06.00 h
Dia 25 de desembre: 17:30 a 03.00 h
Dies 5, 16 i 17 de gener, revetla i dia de Sant Antoni: 17.30 a 03.00 h
Dies 19 i 20 de gener, revetla i dia de Sant Sebastià: 17.30 a 03.00 h


Palma gaudeix per primer any del 100% d'enllumenat ornamental de Nadal de baix consum

Data darrera modificació: 23 de març de 2023