Publicador de continguts


Palma acull per primera vegada la reunió de la Comissió de Dona i Igualtat de Gènere del COE


29 de març de 2019

L'IME ha impulsat aquesta reunió en el marc del seu programa Palmadona

Representants de 21 Federacions Esportives de les Illes Balears han participat al col.loqui

Palma, 29 de març de 2019- Aquest matí, l'Institut Municipal de l'Esport (IME), ha congregat a la Comissió de Dona i Igualtat de Gènere del Comité Olímpico Español (COE) al Hotel THB El Cid de la platja de Palma, que per primera vegada es reuneix fora de Madrid, en el marc del programa Palmadona de dona i esport.

El batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el director general d'Esports, Sergio Rodríguez; han rebut a la Comissió, presidida per Isabel García, i als 27 representants de les 21 federacions balears que han participat a la jornada. A la reunió han assistit també representants de THB Hotels, Eulen i Coca-Cola, patrocinadors de l'acte.

Noguera ha destacat el paper de les dones als darrers jocs olímpics i ha agraït l'assistència i el treball de les Federacions que "dia rere dia lluitau perquè la dona tingui major presència a l'esport".

Per la seva banda, Moll ha donat la benvinguda amb un agraïment al COE i al seu president, Alejandro Blanco, per acceptar la invitació de convocar aquesta reunió a Palma i a "les dones que formen part de la Comissió treballant per i per als drets de totes les esportistes i fer possible que la platja de Palma es converteixi avui en la seu d'un espai d'igualtat des d'una vessant olímpica", ha dit.

La Comissió, presidida per Isabel García Sanz, vicepresidenta del COE i presidenta de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, va néixer amb l'objectiu de fomentar l'esport femení i donar-li una major visibilitat en tots els seus aspectes.


García ha obert la reunió i ha traslladat la felicitació d'Alejandro Blanco pel programa Palmadona, "un projecte exemplar que ha crescut i s'ha consolidat com un referent nacional", ha manifestat. Ha compartit la taula amb Araceli Castaño, vicepresidenta de la Federació de Ball Esportiu; Fe Robles, presidenta del Comitè AFE; Inés González, presidenta de la Comissió de dona i Esport de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, i Martha Moya, presidenta de la Comissió de Dona i Esport de la Federació Espanyola de Beisbol i Softbol.

En aquesta reunió s'han abordat diferents temes com l'esborrany de la nova Llei de l'esport, les accions que en matèria d'igualtat du a terme el moviment olímpic, l'evolució del programa olímpic, que en els darrers anys ha incorporat esports que continuaven discriminant les dones i la introducció de proves mixtes a Tòquio 2020, per a continuar en l'avanç de les dones en l'esport o la situació actual de la igualtat efectiva en l'àmbit esportiu.

També s'han exposat els avanços en matèria de paritat de les proves de vela a les Illes Balears gràcies a la incorporació de noves categories femenines a competicions com la tradicional Copa del Rei o el Trofeu Princesa Sofia i de l'impuls de l'esport femení gràcies a la Lliga Iberdrola, entre d'altres.

La Comissió té entre els seus objectius diferents projectes en el cicle olímpic fins a Tòquio 2020, estudis sobre la situació actual en matèria d'igualtat entre dones i homes en l'àmbit de l'esport i una estreta comunicació amb les diferents federacions espanyoles i les seves comissions dedicades a la dona.

Data darrera modificació: 2 de desembre de 2022