Publicador de continguts


Palma acollirà la XIV trobada de gegants de Palma i IV de Mallorca amb la participació com a convivada de la colla de Sant Julià de Lòria d'Andorra


9 de setembre de 2010

. Durant l'acte es farà un homenatge a l'escultor Mateu Forteza per la seva aportació al món dels gegants.La regidoria de Participació Ciutadana, conjuntament amb el Consell Insular de Mallorca, organitza la XIV Trobada de Gegants de Palma i IV de Mallorca que tindrà lloc el proper dissabte dia 11 de setembre, en el marc de les festes de la Mare de Déu de la Salut, i que s'inclou dins els actes de commemoració de la Diada de Mallorca 2010. Aquest acte ha estat presentat avui pel Tinent de Batlessa i Regidor de l'àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, i el director insular de Relacions Institucionals, Pere Fullana.


A la trobada assistiran 16 colles de gegants, entre elles la colla convidada dels gegants de Sant Julià de Lòria, del Principat d'Andorra, 2 colles de capgrossos i


3 grups xeremiers, que faran ballar als ciutadans i ciutadanes de Palma. En total participaran a la festa 32 gegants i més de 6 capgrossos.

La celebració començarà a les 9'30 del matí del dissabte, amb la plantada de gegants al carrer Palau Reial. Posteriorment els gegants es desplaçaran a la plaça de Cort on hi haurà una salutació per part de les autoritats. En aquest escenari es retrà homenatge al mestre Mateu Forteza, escultor del Gegants Xeremiers de la Sala, Gegants de barriades de Son Rapinya i de Son Cladera, entre d'altres, i es farà la ballada de gegants.


A partir de les 12 hores començarà el cercavila que recorrerà el carrer Colom, la plaça Major, el carrer de Sant Miquel, pl. Espanya i finalitzarà al Parc de les Estacions.


A la trobada participaran les colles de: Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra), Binissalem, Felanitx, Muro, Santa Eugènia, Santa Maria, Santanyí, Inca, Son Espanyolet, Son Sardina, Son Cladera, Son Rapinya, Societat i Costums de Campos, Porreres, Sa Pobla, Obra Cultural Balear, Gegants i Capgrossos de la Sala de Palma, Gegants del Consell de Mallorca, Sonadors dels Vuit Vents i Xeremiers de Palma.


Palma acollirà la XIV trobada de gegants de Palma i IV de Mallorca amb la participació com a convivada de la colla de Sant Julià de Lòria d'Andorra

Data darrera modificació: 2 de maig de 2023