Publicador de continguts


Mobilitat crida a revisió anual les 28 galeres que disposen de llicència per a reforçar la seguretat dels ciutadans i dels cavalls


7 de març de 2024

Totes les revisions es faran durant el mes de maig

Palma, 07 de març de 2024.- L’Àrea de Mobilitat, que dirigeix el tinent de batle Toni Deudero, ha emès un decret pel qual es notifica als propietaris de les galeres l’obligació de passar el pròxim mes de maig la revisió anual dels cavalls i els corresponents vehicles de tracció animal.
El tinent de batle de Mobilitat ha explicat que “aquesta revisió anual es realitzarà el mes de maig i tenen l’obligació d’acudir-hi les 28 galeres que disposen de llicència com a vehicles de tracció animal”.
Aquestes revisions es faran al lloc on determini en el seu moment l’Ajuntament de Palma i es dividiran en tres grups: al primer, es revisaran les galeres que treballen a la zona de la Catedral; al segon, els assignats al carrer del Conquistador i, finalment, les revisions del tercer grup es realitzaran a les galeres que treballen per la zona de l’Arenal. Totes aquestes revisions s’executaran al llarg del mes de maig.
Deudero ha relatat que “aquestes revisions anuals són molt exhaustives, ja que estam parlant de seguretat, tant per als ciutadans com per als animals i per a la mateixa galera”.
Per això, tots els propietaris de galeres, a l’hora de passar la revisió, han d’estar al dia de les obligacions fiscals i se certificarà que l’animal disposa del seu propi número identificador o microxip.
A més, segons subratlla l’edil de Mobilitat, “els propietaris han d’acreditar que els animals estan al dia quant a tractaments preventius com són les vacunes obligatòries amb la signatura del veterinari autoritzat. A més i per a més control, les guarnicions dels animals hauran de portar foradat el número de la llicència i les ferradures de les cavalleries han de ser només de goma. Finalment, cal destacar que a aquesta revisió també hi hauran d’acudir les galeres que actualment es trobin en situació de suspensió del servei”.
Deudero ha conclòs reiterant que “som i continuarem sent molt exigents que les galeres compleixin rigorosament tota la normativa, ja que qualsevol incompliment serà sancionat, perquè l’únic que ens preocupa és la seguretat dels usuaris i també el bon estat dels cavalls” .

Data darrera modificació: 7 de març de 2024