Publicador de continguts


Més de 4.500 persones creuen la meta de la sisena Cursa Palmadona per la visibilització de l'esport femení


5 de març de 2023

El batle de Palma, Jose Hila, i la padrina de la prova, la waterpolista Blanca Gil, han donat el sus de sortida a les 10 h a la Cursa Infantil

Centenars de persones participaren ahir a les activitats de l'Expo Palmadona 

Palma, 5 de març de 2023.-  Aquest matí més de 4.500 persones s'han donat cita al parc de la Riera per a participar a la Cursa Popular Palmadona, una prova urbana,  gratuïta i no competitiva, que organitza l'Institut Municipal de l'Esport (IME) des de 2016 amb l'objectiu d'homenatjar i visibilitzar l'important paper que desenvolupa la dona a l'esport.

A les 10 h, el batle de Palma, Jose Hila, i la padrina de la Cursa, la waterpolista Blanca Gil, han donat el sus a les primeres curses infantils, que han comptat amb una participació de més de 1.000 infants a les diferents categories. A continuació ha començat l'escalfament general a càrrec de Maria Rossich i Raquel López com a preliminar de la prova popular.

El parc de la Riera ha estat l'escenari d'un esdeveniment molt participatiu, on s'ha viscut un ambient esportiu i festiu. Les 3.500 persones inscrites a la prova popular han iniciat el recorregut a les 12 h encapçalades per un grup de corredors de SomUn. El tall de cinta ho han protagonitzat Blanca Gil, i el regidor d'Esports, Francisco Ducrós. També han participat la tinent de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor. 

El nombrós grup de corredores i corredors ha pogut gaudir d'un circuit urbà de 2,3 Km pel carrer de Jesús i el carrer de l'Uruguai amb dues opcions de distància, 2,3 o 4,5 Km.

Totes les persones participants de la cursa han rebut una camiseta commemorativa de l'esdeveniment i una medalla de finisher per a premiar l'esforç, la participació i la força d'arribar a la meta. Mercapalma també ha ofert fruita a totes i a tots.

II Cursa Infantil Palmadona

Enguany, la prova infantil ha tornat a ser un reclam per a les famílies. La prova ha estat tot un èxit amb la inscripció de 1.000 infants, de zero a dotze anys, que han participat activament des de les 9.45  h del matí amb escalfaments a càrrec de l'Escola Municipal d'Atletisme. 

Els participants fins als cinc anys han fet el circuit acompanyats pels seus pares i han cobert diferents distàncies en un recorregut dins el parc segons les seves categories: els de 0 a 3 anys han recorregut una distància de 200 metres i els participants de 4 i 5 anys han corregut 400 metres. Els de 6 i 7 anys han cobert la distància de 600 metres i a partir de 8 anys han participat a la prova de 800 metres.

Fira d'expositors Palmadona, un cap de setmana dedicat a la dona, la salut i l'esport

Al llarg de tot el cap de setmana centenars de persones han participat a la V EXPO PALMADONA, amb una àmplia oferta d'activitats dirigides gratuïtes a l'escenari, com Fitnes To, Entrenament Funcional Hiit, Ioga, Circuit Cros, defensa personal i Zumba. Al voltant de l'escenari s'han instal.lat els envelats de les entitats i centres de fitnes que han participat a aquesta fira. També hi han estat presents associacions com Un Lazo en Movimiento i ANSEDH.

Els més petits, també han tingut una zona de jocs de Barridiades, han participat en la construcció del mural "rompre estereotips a l'esport" i el cantacontes de la Fada Despistada. 

En definitiva, un cap de setmana intens i participatiu dedicat a la dona, la salut i l'esport.

Data darrera modificació: 17 d’abril de 2023