Publicador de continguts


La temporada del servei de salvament s’inicia amb normalitat


25 de març de 2024

Les sis platges del municipi comptaran amb 18 torres de vigilància, dues més que l’any passat, fins al pròxim 31 d’octubre

Palma, 25 de març de 2024.- L’inici de la temporada del servei de salvament, vigilància, socorrisme, seguretat i atenció personalitzada al bany assistit a les platges del municipi de Palma ha transcorregut amb total normalitat.
L’operatiu, que depèn de la Regidoria de Medi Ambient, va començar dissabte passat, 23 de març, i romandrà actiu fins al pròxim 31 d’octubre, inclòs el servei d’accessibilitat. Cal destacar que enguany el servei s’ha avançat al cap de setmana anterior a la Setmana Santa, a diferència dels anteriors que el servei de vigilància començava l’1 de maig i el d’accessibilitat l’1 de juny. D’aquesta manera, l’Ajuntament pretén donar un millor servei i s’adapta, d’una forma més realista, a l’afluència de ciutadans a les platges del municipi.
Així mateix, per a aquesta temporada s’ha incrementat el nombre de torres de vigilància de 16 a 18, amb la qual cosa la ubicació queda de la manera següent:
•    Platja de Palma: 8 torres, una més que l’any passat
•    Cala Estància: 1 torre
•    Ciutat Jardí: 2 torres, una més que l’any passat, que se situarà a la zona d’El Peñón, on no n’hi havia
•    El Portitxol: 1 torre
•    Can Pere Antoni: dues torres
•    Cala Major: 2 torres
L’horari del servei de vigilància serà d’11.00 a 17.00 hores des del 24 de març fins al 30 d’abril; d’11.00 a 19.00 hores de l’1 de maig fins al 30 de juny; de 10.00 a 19.30 hores de l’1 de juliol fins al 31 d’agost; de 10.00 a 19.00 hores de l’1 de setembre fins al 30 de setembre i de 10.00 a 17.00 hores de l’1 d’octubre fins al 31 d’octubre.
El servei de vigilància a les platges comptarà amb el suport d’una embarcació pneumàtica semirígida de 4,5 metres d’eslora, tres motos aquàtiques, una ambulància, un vehicle d’intervenció ràpida (que s’incorpora enguany per primera vegada), i un vehicle amb remolc per al transport de personal i material. En total, a part dels 18 socorristes que se situaran a les torres de vigilància, hi haurà nou operaris més fent vigilància en dinàmic, sis als vehicles aquàtics i sis més al servei d’accessibilitat. En total, durant tot l’horari establert, el personal de vigilància serà, com a mínim, de 40 persones.
Enguany, també com a novetat i emmarcat en les mesures per a millorar el servei, s’han substituït les instal·lacions de banys i sanitaris d’accessibilitat de les platges de Ciutat Jardí i Can Pere Antoni i s’han instal·lat un nou abalisament al Portitxol i al passeig del Molinar i se n’instal·laran, els pròxims dies, a les zones del Carnatge i de Cala Gamba.

Data darrera modificació: 26 de març de 2024