Publicador de continguts


La sala de plens s'omple de nins i nines en el primer Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l'adolescència


24 de gener de 2018

Antoni Noguera: "Feim una passa important per a aquest Ajuntament perquè els infants participin en la presa de decisions"
La constitució d'aquest Consell és una passa necessària per a aconseguir el Segell de Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància de la UNICEF

Han participat en l'acte alumnes de set centres educatius de Palma i membres de nou entitats i associacions relacionades amb la infància i la joventut

Palma, 23 de gener.- La sala de plens s'ha omplit avui horabaixa de nins, nines i adolescents procedents de diferents centres educatius de Palma per a celebrar el primer Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l'adolescència.

El batle de Palma, Antoni Noguera, els ha donat la benvinguda i ha recordat que l'acte d'avui "és una passa important per a l'Ajuntament, ja que a partir d'ara els infants participaran en la presa de decisions", ha dit. Durant la sessió d'avui s'ha presentat el Consell i s'ha celebrat la primera sessió participativa amb els alumnes.

El Consell de Palma, com a ciutat de la infància i adolescència, ha comptat amb la presència de la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, representants de diferents partits polítics amb representació municipal (PP, PSIB-PSOE, Més, Podemos i Ciutadans) i tècnics i representants de diferents àrees de l'Ajuntament com Igualtat i Drets Cívics, Participació Ciutadana, Educació i Esports i Benestar i Drets Socials.
A la constitució del Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l'adolescència hi han participat alumnes dels centres IES Emili Darder, Monti-sion, CP Aina Moll, CP Son Canals, IES Arxiduc, IES Antoni Maura i també membres de les següents entitats i associacions: Llars del Temple, Club Esplai Jovent, Escoltes de Mallorca, Círculo Materno, Estrellas y Duendes, Creu Roja Joventut, Fundació Reial Mallorca, Projecte Naüm, Espiral.
El Consell ha comptat amb la presència de Mercedes del Pozo, presidenta d'UNICEF Comitè Balears; la tècnica de Polítiques de la Infància i Cooperació, Patricia Gresses, i les regidores d'Educació d'Inca, Alice Weber, de Manacor, Helendina Perelló, i de Calvià, Cristina Gamundí.
Els protagonistes d'avui han estat els nins, nines i adolescents, que de manera participativa han aportat les seves reflexions sobre Palma. D'aquesta manera les propostes i idees que avui han plantejat es poden incorporar als plans d'actuació de Palma i millorar el seu entorn.
La creació del Consell d'avui és, a més, una passa necessària per a aconseguir el Segell de Reconeixement per a Palma com a Ciutat Amiga de la Infància de la UNICEF. Cal recordar que al Ple ordinari de l'Ajuntament celebrat el passat 21 de desembre de 2017 s'aprovà sol.licitar a UNICEF iniciar els tràmits per a obtenir el Segell de Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància.
El Programa "Ciutats amigues de la infància", liderat per UNICEF Comitè Espanyol, té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, en l'àmbit dels governs locals.