Publicador de continguts


La renovació dels dos camps de futbol de Son Fuster es troba a la recta final


26 d’abril de 2022

 

La inversió total és de 498.410 euros i inclou el canvi de gespa i la substitució de tot l'equipament esportiu. 

 

Jose Hila: "Més de 650 esportistes es beneficiaran d'aquesta remodelació que finalitzarà en pocs dies. Són inversions necessàries per a dignificar les instal.lacions esportives i enguany renovarem un total de 19 camps".

Palma, 26 d'abril de 2022. El batle de Palma, José Hila; el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, han visitat avui els camps de futbol de Son Fuster I i II, que ja es troben a la recta final de la renovació de la gespa i l'equipament. 

La visita ha comptat amb la participació dels representants de les entitats usuàries de les instal.lacions. Hi han assistit el president del CD San Francisco, Amedeo Spadaro; el president del Club Joventut Mallorca, Salvador Mateu; el president de Baleares sin Fronteras, Juan Pablo Blanco, i la directora general de la Fundació Mallorca Integra, Aurora Sampol.

Durant el recorregut, Hila ha felicitat els clubs per la seva tasca, esportiva i social, i ha mostrat la seva satisfacció pel bon ritme dels treballs: "Més de 650 esportistes es beneficiaran d'aquesta remodelació, que finalitzarà en pocs dies. Són inversions necessàries per a dignificar les instal.lacions esportives i enguany renovarem un total de 19 camps", ha dit el batle.       

L'Institut Municipal de l'Esport executa la renovació dels dos camps amb un pressupost total de 498.410 euros, que inclou el canvi de gespa i la substitució de tot l'equipament esportiu de la instal.lació (porteries, banquetes, xarxes, banderins, marcadors, etc.). 

La intervenció a Son Fuster I és un dels projectes guanyadors del procés de Pressupostos participatius de l'any 2019, engegats per la Regidoria de Participació Ciutadana. El projecte duia per títol "Gespa artificial i sistema de reg al poliesportiu Son Fuster 1", i va ser presentat per Antonella Spadaro en nom del Club Deportivo San Francisco. El seu cost d'execució es va pressupostar en 250.000 euros. Per tal d'optimitzar recursos, es va decidir dur a terme la millora dels dos camps a la vegada, assumint l'IME el cost de la millora del camp de Son Fuster 2.

A la visita també s'hi ha descobert una placa del Club Joventut Mallorca agraint al batle, Jose Hila, i a l'equip de l'Institut Municipal d'Esports per haver fet possible aquestes instal.lacions. 

Pla de renovació dels camps de futbol 

Aquest pla d'inversió es va començar amb la renovació dels camps de futbol del Coll d'en Rabassa, el Secar de la Real, la Indioteria, Son Roca i Germans Escalas, projectes ja finalitzats. Amb els de Son Fuster I i II ja seran set els camps renovats.

El regidor d'Esports ha destacat que està a punt d'adjudicar-se la contractació per a la reforma de 17 camps de futbol, 11 camps de futbol 11 i 6 camps de futbol 7, per un import màxim de 3.428.192,23 €.  

En paral.lel, també s'està preparant la licitació de la renovació de l'enllumenat dels camps, que es durà a terme amb criteris de sostenibilitat i tecnologia LED. 

A la visita, també hi han assistit el coordinador de districte Nord, Miquel Àngel Barceló; la directora general d'Esports, María Luisa Garnelo; la directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa; el gerent de l'Institut Municipal de l'Esport, Rafael Navarro, i l'equip tècnic del projecte.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023