Publicador de continguts


La Plaça dels Bisbe Berenguer Palou acollirà cada dissabte el primer mercat ecològic de Palma


22 de setembre de 2010

. L'Ajuntament dona suport a la petició de la plataforma social LLIGAMS i l'Associació APAEMA
. El mercat arrenca demà amb la participació de 14 productors locals, un concert de música i un tast gratuït de productes ecològics


La Plaça Bisbe Berenguer Palou acollirà des d'aquest dissabte el primer mercat ecològic de Palma promogut per la plataforma social que neix dels grups de consum autogestionats LLIGAMS i que, des del primer moment, ha estat recolzat per l'Associació de Producció Ecològica de Mallorca (APAEMA) i per l'Associació de Varietats Locals, formant juntament amb dos productors la Comissió del Mercat Ecològic de Palma.


L'Ajuntament ha autoritzat aquest mercat davant el creixent interès social que hi ha cap aquest tipus de productes i per tal de donar suport a als promotors mancats d'espais propis per promocionar-los a Palma. Així mateix, es considera que aquest tipus d'iniciatives ajuden a fomentar alguns dels objectius de l'àrea de Salut i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma, com fomentar el consum de fruita i verdura; apostar per un consum més sostenible promocionant els productes locals; i ajudant a dinamitzar un espai com la Plaça Berenguer Palou amb un accés còmode tant en bicicleta com en transport públic des de diferents punts de la ciutat.


PROGRAMA DISSABTE 25 DE SETEMBRE


Concert i tast de productes aquest dissabte


. 11.00 hores. Tast de productes ecològics
. 12-13 hores. Concert de música. Grup Tiu.

A més d'un punt on poder adquirir productes acreditats com ecològics la Plaça acollirà els dissabtes trobades de música, tallers i diferents activitats lúdiques per dinamitzar aquesta zona de Palma.

Aquest dissabte, amb motiu de l'estrena d'aquest nou mercat, l'Ajuntament ha programat un concert del grup de musica TIU entre les 12 i les 13 hores i, amb ajuda dels promotors, un tast gratuït de productes ecològics

Així mateix, l'Ajuntament ha engegat una campanya per donar a conèixer aquest mercat sota el lema 'De la terra al plat' i que inclou la senyalètica del mercat, a més de l'elaboració de díptics informatius.

Els productors podran ocupar la plaça tots els dissabtes de l'any no festius entre les 8 i les 14 hores. Les operacions de muntatge i desmuntatge de les parades del mercat es realitzi una hora abans de l'inici del mercat i una hora després.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023