Publicador de continguts


L’L10 (Sindicat-Son Castelló), primera línia electrificada de l’EMT Palma


14 de setembre de 2023

Palma, 14 de setembre de 2023.- La línia 10 de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT), ha posat en marxa la primera línia electrificada a Palma, que circula des del Sindicat fins al Polígon de Son Castelló.

Des del dilluns 11 de setembre, els autobusos assignats a aquesta línia són tots elèctrics, i únicament en cas que sigui necessari un reforç puntual per gran afluència de viatgers, el servei es complementarà amb altres vehicles.

Aquesta mesura ha estat possible gràcies al fet que s’ha incrementat el nombre de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la cotxera de l’EMT Palma, d’un a dotze, i ja estan completament operatius i permeten carregar els autobusos fins a la màxima capacitat.

El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, va visitar dilluns passat les instal·lacions de l’EMT i va valorar la feina dels operaris que han permès posar en funcionament aquests punts de recàrrega, que permeten que puguin prestar servei els autobusos elèctrics.

Aquests vehicles formen part de la segona fase de la renovació de la flota de busos de l’EMT Palma i suposen una aposta per una tecnologia més ecològica, que permet també una millor experiència de viatge. Els nous busos, de 12 metres de longitud, disposen de tres portes, 22 seients (quatre per a persones amb mobilitat reduïda), una zona per a cadires de rodes i capacitat per a 70 persones. El disseny d’aquest nou vehicle urbà aporta més visibilitat al conductor, més comoditat a les persones usuàries i finestres que aprofiten al màxim la llum solar, cosa que ajuda a reduir el consum d’il·luminació interior. El vehicle compta amb tres bateries amb una capacitat total de 430 quilowatts-hora, que permeten una autonomia d’entre 16 i 18 hores.

Els primers 12 autobusos elèctrics de l’EMT Palma compten amb finançament de la Unió Europea – NextGenerationEU, Pla de recuperació, transformació i resiliència, a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Prova pilot d’accés per la segona porta davantera

Des d’aquest mateix dilluns dia 11, l’EMT ha autoritzat l’accés als autobusos de l’L10 per la segona porta davantera, tal com ja es fa a l’L8 des de principis del mes d’agost. L’objectiu d’aquesta prova pilot a l’L10 és agilitzar l’entrada dels usuaris i millorar-ne la distribució a tot el vehicle.

L’L10, igual que l’L8, és una línia majoritàriament utilitzada per usuaris que tenen títol de viatge nominal (Targeta Ciutadana o Intermodal) i per tant poden validar els viatges sense necessitat de comprar bitllets ni pagar en efectiu. D’aquesta manera, es facilita l’accés dels usuaris al vehicle, afavorint que avancin cap a la part posterior, evitant aglomeracions a la part davantera i la sensació de “bus complet”.

Igual que es va fer amb l’L8, l’EMT Palma organitza accions informatives a diferents parades i distribueix fulletons per a explicar la iniciativa als usuaris de l’L10. A més, s’han reforçat les inspeccions en aquesta línia, per a garantir que totes les persones validin els títols.

 

Data darrera modificació: 15 de setembre de 2023