Publicador de continguts


La Junta de Govern aprova els plecs per a la neteja, restauració i manteniment de la murada de Palma


15 de maig de 2019

El tram aniria des de l'Hort del Rei fins al Baluard del Príncep, i serà responsabilitat de l'Àrea d'Infraestructures a partir de l'adjudicació

Palma, 15 de maig de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat avui els plecs de condicions per a la contractació de serveis i treballs de neteja, restauració, manteniment i conservació de la murada de Palma, en el tram des de l'Hort del Rei fins al Baluard del Príncep, que a partir de l'adjudicació del contracte serà responsabilitat de l'Àrea d'Infraestructures.

El pressupost màxim de licitació acordat és de 720.000 euros (IVA inclòs), i la durada inicial del contracte seria de quatre anys, sense incloure possibles pròrrogues i modificacions.

Els plecs inclouen les obligacions de reposar peces, restaurar el marès, eliminar la vegetació invasiva, els grafits existents i totes les tasques de seguiment, conservació i manteniment que calguin. Cal recordar la importància d'aquestes tasques, ja que la murada de Palma és un element catalogat molt important per al patrimoni de la ciutat.

Actualment les tasques de reparació a la murada són competència d'EMAYA, però l'empresa pública no pot actuar sense instruccions i permís previs de la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca o la Comissió de Centre Històric del consistori, per raó precisament del component patrimonial de la murada.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023