Publicador de continguts


La inscripció de 8 carrosses i 28 comparses situa el nivell de participació a Sa Rua de Palma per damunt els registres de l’edició anterior


8 de febrer de 2024

La desfilada partirà, a les 17 hores d’aquest diumenge, des la confluència entre la Rambla i el carrer dels Oms i prosseguirà en direcció a Jaume III

Palma, 8 de febrer de 2024.- Sa Rua de Palma 2024 partirà aquest diumenge, 11 de febrer, a les 17 hores, des del punt d’interconnexió entre la Rambla i el carrer dels Oms, amb la participació de 8 carrosses i 28 comparses, per damunt els registres de l’any passat, quan formalitzaren la inscripció 6 carrosses i 26 comparses.
Sota l’organització del departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, la concentració de les persones que prenen part en la desfilada tindrà lloc, a partir de les 16 hores, a l’eix format pel carrer del Baró de Pinopar, l’avinguda d’Alemanya i l’avinguda del Comte de Sallent, des d’on s’accedirà des de l’avinguda del Gran i General Consell, anteriorment coneguda amb el nom d’avinguda de Joan March.
Una hora més tard, a les 17, les carrosses i comparses iniciaran el seu recorregut, amb sortida des de la Rambla i continuació pels carrers de la Riera i la Unió, plaça del Rei Joan Carles I i avinguda de Jaume III, on es posarà punt final a l’itinerari.
Els concursants que presentin les millors propostes, segons el criteri del jurat, optaran als premis establerts pel departament de Participació Ciutadana de Cort, que sumen un total de 2.800 euros, diversificats en quatre categories per cadascuna de les dues modalitats (carrosses i comparses).
En aquest sentit, el jurat escollirà els formats més elaborats, més reivindicatius, més originals i més engrescadors, atorgant un premi de 450 euros per a les carrosses guanyadores en cada classificació i de 250 euros en el cas de les comparses.
Del tribunal qualificador en formaran part la tinenta de batle i regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Roca; un segon integrant de l’equip de govern; la directora general d’aquest departament, Patricia Díaz; un representant de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, i un altre de la Federació de Veïnats de la Ciutat de Palma.
Durant el temps de deliberació del jurat, i abans de procedir-se a donar a conèixer els noms dels guanyadors i el corresponent lliurament de premis, hi haurà activitats d’animació musical a la plaça del Rei Joan Carles I, a càrrec del DJ Joan Campos.
Les bases que regulen l’organització de Sa Rua fixen que les carrosses han d’estar formades per vehicles de grans dimensions, de quatre o més rodes (camions i remolcs, en la seva majoria) i amb un màxim de 16 metres de llarg, 2,50 metres d’ample i 4 metres d’alt.
Per la seva banda, les comparses acullen grups de persones disfressades que van acompanyades de vehicles més petits: prioritàriament turismes o bé mitjans de transport de dues o tres rodes.
En aquesta nova edició de Sa Rua, l’ornamentació de les carrosses i comparses és completament lliure, amb l’única limitació de continguts que atemptin contra la llibertat, els drets o els valors humans, o, en aquest mateix sentit, impliquin missatges violents, sexistes, xenòfobs o que promocionin el consum de productes no saludables.
Al mateix temps, les bases prohibeixen la presència d’animals a la desfilada, i no permeten tampoc la utilització de material pirotècnic o la generació de foc.
Tampoc no es podran llançar, des de les carrosses, caramels o altres objectes que puguin posar en risc la integritat física dels espectadors, mentre que, al mateix temps, els participants hauran d’abstenir-se de consumir alcohol o substàncies estupefaents durant la desfilada.
Rua de l’Arenal
D’altra banda, el dissabte 10 de febrer es desenvoluparà la Rua de l’Arenal, a partir de la col·laboració entre els ajuntaments de Llucmajor i Palma.
La desfilada començarà a les 15 hores i discorrerà a través del següent itinerari: carrer de Miquel Costa i Llobera (on està prevista la concentració dels participants, a partir de les 14.30 hores), avinguda de Miramar, avinguda Nacional i plaça de les Meravelles.
En aquest cas, les bases permeten també la participació individual, a més de les carrosses i les comparses. Entren dins aquesta categoria tots els grups de menys de 10 persones que no facin ús de vehicle.
La suma total dels premis de la Rua de l’Arenal és de 1.800 euros, destinats a les tres millors carrosses (500, 400 i 300 euros) i les tres millors comparses (300, 200 i 100 euros).

Data darrera modificació: 8 de febrer de 2024