Publicador de continguts


L'interventor municipal revela el dèficit real de Cort de l'any 2010


19 d’octubre de 2011

- El dèficit municipal arriba als 25,7 milions i no als 17,2 milions d'euros, com mantenia l'anterior equip de govern

- La conseqüència és que Cort no es podrà endeuda per finançar cap inversióPalma, 19 d'octubre 2011.- La Junta de Govern s'ha assabentat avui de l'informe de l'interventor municipal que avalua el compliment anual per part de l'Ajuntament del Pla de Sanejament que va posar en marxa l'anterior equip de govern.

L'informe revela que el dèficit real de l'Ajuntament l'any 2010 és de 25,7 milions d'euros, i no de 17,2 milions com s'havia mantingut per part de l'anterior equip de govern. El portaveu municipal i tinent de batle d'Economia, Hisenda i Innovació, Julio Martínez, ha criticat que l'anterior batlessa "ha ocultat aquesta informació abans de les eleccions" i ha destacat l'important augment del dèficit que s'ha produït durant els darrers anys.

El tinent de batle d'Hisenda ha advertit de les consequències que provoca aquest incompliment del Pla de Sanejament, "ara l'Ajuntament no es podrà endeutar per finançar cap inversió".

Julio Martínez ha assegurat que aquesta xifra han provocat "el major dèficit en tota la història de Cort. S'ha passat de 2,5 milions d'euros l'any 2008 als 25,7 milions de 2010". Martínez ha afegit que "en cap moment es va aplicar cap mesura d'estalvi".

L'actual Ajuntament està obligat ara a complir el Pla de Sanejament, perquè el Ministeri d'Economia demana tenir coneixement el grau de compliment. Per això, s'ha de gestionar i reduïr aquesta situació amb mesures d'estalvi.

Sayonara

L'Ajuntament de Palma ha estat informat que l'antiga propietària de l'hotel Sayonara, l'ex consellera socialista Aina Salom, ha interposat un contenciós administratiu contra Cort. El portaveu municipal ha mostrat la seva sopresa i ha afirmat que "desconeixem quin era el pacte que tenia Aina Salom amb Aina Calvo, però crida l'atenció que si l'ex consellera socialista tenia pensat dur als tribunals l'expropiació del Sayonara, no entenem el favoritisme de Calvo de pagar en 24 hores, perquè ara l'Ajuntament està en una posició pitjor que si poguéssim negociar amb els antics propietaris.".

El portaveu municipal Julio Martínez ha assegurat que "Calvo hauria de donar explicacions de per què ara que no governen els socialistes l'ex consellera Aina Salom du a Cort als tribunals, perquè això perjudica el posicionament de l'Ajuntament de Palma".


Pròrroga d'interins d'atenció de Benestar Social

Tot i la difícil situació econòmica, l'equip de govern manté el seu compromís amb la política social municipal. La Junta de Govern ha prorrogat avui els contractes dels interins que treballen a l'atenció primària de diferents serveis de Benestar Social, que "són els primers en donar resposta als més necessitats de Palma", ha afirmat Julio Martínez. La figura dels interins estava damunt de la taula per reduir despeses de personal, però l'Ajuntament tenia clar que s'ha de mantenir la política social.

Racionalització de Despesa de Personal

La Junta de Govern ha aprovat el Pla de Mesures de racionalització de despesa en matèria de Personal. Des de fa algunes setmanes, l'Ajuntament ha mantingut contactes amb els sindicats, informant-los de la difícil situació econòmica que pateix Cort i que obliga a fer aquestes propostes de racionalització i disminució de despesa de personal, que ajudaran a reduir el dèficit en els comptes municipal.

Julio Martínez ha anunciat que el batle de Palma, Mateo Isern, s'ha posat personalment en contacte amb els sindicats que han col-laborat en aquestes converses i els ha agraït "la seva participació i comprensió de la situació actual".

Modernització tecnològica

La Junta de Govern ha aprovat desbloquejar l'aturada en matèria tecnològica que no avançava des de l'any 2009, perquè s'havia bloquejat. D'aquesta manera, l'Ajuntament tanca el passat d'aquest contracte de modernització i s'emprèn un model futur de modernització tecnològica per a Cort.
L'interventor municipal revela el dèficit real de Cort de l'any 2010

Data darrera modificació: 28 d’abril de 2023