Publicador de continguts


L'IME presenta el programa Palmadona, que recull 15 esdeveniments gratuïts per a reivindicar el paper de la dona al món de l'esport


27 de febrer de 2019

El programa arrencarà el proper 4 de març al passeig del Born amb l'exposició "Pioneres, origen de l'esport femení a Espanya" i conclourà amb la Copa Pasqua Palmadona de Voleibol Base Femení el dia 21 d'abril

Susanna Moll: "Volem que les dones tinguin les mateixes oportunitats i els mateixos reconeixements dins tots els àmbits de l'esport, aportant la mirada femenina a les actuacions per a aconseguir un canvi de paradigma més igualitari i més just"

Palma, 26 de febrer de 2019.- La tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, ha presentat aquest matí a la plaça de Cort la quarta edició de Palmadona, un programa que organitza l'Institut Municipal de l'Esport (IME) amb l'objectiu de posar en valor, visibilitzar, donar suport i homenatjar l'important paper que desenvolupa la dona a l'esport. Palmadona recull un ventall de 15 esdeveniments i actes gratuïts dedicats a l'esport femení del 4 de març al 21 d'abril.

Moll ha explicat que Palmadona és una eina per a fomentar i impulsar la participació femenina a l'activitat física i a totes les modalitats esportives, un programa transversal de dona i esport dirigit a tota la ciutadania per a aconseguir posar en valor el treball de les nostres esportistes i assegurar el seu desenvolupament.

La regidora ha agraït la implicació i el suport de les entitats, federacions i empreses que col.laboren "amb una aposta ferma per l'esport femení", i ha destacat que "volem que les dones tinguin les mateixes oportunitats i els mateixos reconeixements dins tots els àmbits de l'esport, aportant la mirada femenina a les actuacions per a aconseguir un canvi de paradigma més igualitari i més just".

A l'acte hi han assistit també el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila; la tinenta de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi; el tinent de batle d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina; la regidora del grup municipal del Partit Popular, Lourdes Bosch; el director general d'Esports, Sergio Rodríguez; el Major de la Policia Local, Miquel Quetglas; representants dels principals patrocinadors; Coca-Cola, Bankia, THB Hotels, Boxi, Malla, Mercapalma, Cadena Dial, Autovidal, Eulen, El Corte Inglés, Roc Hotels, així com de les federacions i entitats col.laboradores del programa.

La presentació ha comptat també amb la presència i suport d'esportistes mallorquines d'elit com la triatleta i exjugadora de bàsquet, Carolina Sitges, i la jugadora de vòlei de Superlliga 2, Cati Pol.

15 esdeveniments i actes per a visibilitzar l'esport femení

Palmadona arrencarà el dia 4 de març al passeig del Born amb l'exposició dissenyada per l'historiador Jorge García, basada en la seva obra: "Pioneres, origen de l'esport femení a Espanya". Un reconeixement públic a les pioneres de l'esport per a recuperar la memòria històrica de totes les dones que varen deixar de ser figures passives i que aconseguiren que la dona esportista es convertís en un signe de canvi.

El programa recull també espais de debats i conferències amb ponències de primer ordre com la taula Rodona Som Dona, Som Campiona on set esportistes d'elit de màxim nivell, com Teresa Perales, Cata Coll, Silvia Mas, Dori Ruano, Graciela Sánchez, Sarai Gascón o Sandra Hernández, compartiran les seves experiències. També es projectarà el documental "Campiones sense límits", que presentarà la seva directora, Paqui Méndez, que realitza a Palma la segona projecció en obert a nivell nacional.

Emmarcat en el dia internacional de la dona, una comitiva de dones esportistes realitzarà un recorregut reivindicatiu amb bicicleta i moto, escortades per la Policia Local de Palma, des de Son Moix fins a Cort on penjaran la bandera de Palmadona a la balconada de l'Ajuntament.

Destacar la ponència "Igualtat des de la infància: patis vius, patis coeducatius" de la mà de Sandra Molines, així com la conferència i presentació del llibre "Nosotras, historia del olvidado deporte femenino", a càrrec del seu autor, Rubén Guerrero.

El dia 24 de març, es durà a terme la quarta Marxa per la Igualtat- Nordic Walking Ciutat de Palma, una passejada popular, saludable i no competitiva per a fomentar el dret de la dona cap a l'esport, per la igualtat de gènere. El recorregut proposat es presenta amb tres nivells de distància perquè cadascú es posi la seva fita: 3,5, 7 o 11 km

Com a novetat, el pròxim 29 de març, Palma acollirà per primera vegada fora de Madrid un important encontre, la reunió de la Comissió de Dona i Igualtat de gènere del Comitè Olímpic Espanyol, encapçalada per la seva vicepresidenta, Isabel García, i la seva secretària general, Victoria Cabezas, primera dona que ha accedit a aquest càrrec al COE.

El 13 d'abril, per tercer any consecutiu, tindrà lloc l'Expo Palmadona, amb expositors d'entitats i organitzacions enfocats a l'activitat física i la dona i activitats gratuïtes obertes a tothom. L'horabaixa es durà a terme la quarta Cursa Popular Palmadona, una prova urbana, no competitiva, que va congregar 4.000 persones al centre de Palma la passada edició.

La Cursa posarà l'agulla d'or amb el Zumbathon Solidari de la mà de Cadena Dial i Mallorca Shakes a benefici de l'associació contra el càncer de mama, Un Lazo en Movimiento.

D'altre banda, es duran a terme cinc esdeveniments esportius femenins de caire competitiu: El tercer Trofeu Palmadona de Piragüisme Femení, la segona Fase de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina, la segona jornada Palmadona de Natació Artística, el segon Trofeu Palmadona de Handbol Femení i la Copa de Pasqua Palmadona de Voleibol Base Femení, amb la qual es tancarà el complet programa el dia 21 d'abril.

Data darrera modificació: 2 de desembre de 2022