Publicador de continguts


L'IME i la Conselleria de Salut presenten la nova programació de Nordic Walking Saludable


5 d’octubre de 2018

El programa trimestral arrenca demà al Centre de Salut de Santa Catalina i recull 6 jornades gratuïtes fins al mes de desembre

Susanna Moll: "L'anterior edició ha obtingut uns resultats molt positius, moltes persones s'han acostat als diferents Centres de Salut per a conèixer aquesta activitat i descobrir la ruta saludable del seu entorn"

Maria Antònia Font: "Vàrem començar tímidament al 2016 amb dues jornades pilot i a hores d'ara 18 Centres de Salut tenen rutes de Nordic Walking Saludable a Palma"

Palma, 5 d'octubre de 2018. L'Institut Municipal de l'Esport (IME), la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca, han presentat avui la nova programació de Nordic Walking Saludable al vestíbul de Cort.

El programa recull sis rutes d'iniciació al nordic walking, d'octubre a desembre, que tindran lloc a diferents barris de Palma amb el punt de sortida des dels centres de salut i que arrenquen demà dissabte a les 10 hores al Centre de Salut de Santa Catalina. És una activitat completament gratuïta, i l'organització posa al servei de les persones interessades el préstec de bastons.

Un dels principals objectius del programa de Nordic Walking Saludable és acostar els ciutadans a una activitat sana i incorporar-la al seu dia a dia, per a millorar a curt termini la seva qualitat de vida, donant-los eines per a adquirir hàbits saludables. És una activitat molt apropiada per a tots els grups de població, fàcil d'aprendre i que aporta nombrosos beneficis per a la salut, a nivell fisiològic, psicològic i social.

Durant l'acte de presentació la tinenta de batle d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Palma, Susanna Moll, ha destacat la bona acollida de l'anterior edició i el treball conjunt amb la Conselleria de Salut que "ha obtingut uns resultats molt positius, moltes persones s'han acostat als diferents Centres de Salut per a conèixer aquesta activitat i descobrir la ruta saludable del seu entorn. Concretament, la darrera edició va enregistrar 412 inscripcions, essent el 80 per cent participació femenina".

Per la seva banda, la directora d'infermeria d'Atenció Primària, Maria Antònia Font, ha destacat també la importància de la col.laboració entre les institucions, la implicació del professionals dels centres i la bona acollida de la ciutadania, "vàrem començar tímidament al 2016 amb dues jornades pilot i a hores d'ara 18 Centres de Salut, de 19, tenen rutes de Nordic Walking Saludable a Palma", ha dit.

Guillem Artigues, que ha assistit en representació de la Direcció General de Salut Pública i Participació, també ha explicat que des de la Conselleria de Salut "estam acostant projectes cap als Ajuntaments, d'aquesta manera feim una sinèrgia d'esforços i així podem atendre molt més a la població", ha explicat.

El programa recull dues jornades mensuals, que tindran lloc als següents centres de salut en les dates següents:

- 6 d'octubre. Centre de Salut Santa Catalina
- 27 d'octubre. Centre de Salut Coll d'En Rabassa
10 de novembre. Centre de Salut Camp Redó
- 24 de novembre. Centre de Salut Valldargent *Punt de trobada plaça de Serralta
- 1 de desembre. Centre de Salut Son Rutlan
- 15 de desembre. Centre de Salut S'Escorxador *Punt de trobada al parc de s'Escorxador
A aquesta edició, a més de les camisetes de les jornades que es regalen als participants, també es pondrà a la seva disposició fruita per cortesia de Mercapalma. En finalitzar cada jornada els professionals dels centres donen consells saludables als assistents i realitzen exercicis d'equilibri i elasticitat.

Les jornades també es complementen amb xerrades informatives als professionals dels centres de salut per donar-los a conèixer l'esport de la marxa nòrdica, origen, característiques, materials, beneficis, etc. Aquests conferències es realitzen els dies previs a l'activitat.


A la presentació també hi ha assistit el director general d'Esports, Sergio Rodríguez; el gerent d'Atenció Primària, Miquel Caldentey; la directora general de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma, Maria Antònia Comas,; el gerent de Mercapalma, Jeroni Barbón i Isabel Giménez, en representació de NW Palma.

Data darrera modificació: 2 de desembre de 2022