Publicador de continguts


L'Hora del Planeta 2011. 26 de març, de 20.30 a 21.30 h


25 de març de 2011

· L'hora en què el món s'uneix per a dur a terme accions en favor del medi ambient. Molt més que una hora.

· L'Ajuntament de Palma, conjuntament amb altres institucions, apagarà els edificis més representatius i l'enllumenat públic de 23 km de costa, del passeig del Born, de la plaça de la Reina, de la plaça del Rei Joan Carles i de l'avinguda d'Antoni Maura.

· Els ciutadans i les ciutadanes, entitats cíviques i socials i institucions podran participar en un acte simbòlic el pròxim dissabte, en el qual es repartiran 2.500 espelmes, i que tindrà lloc a les 20.30 h al passeig del Born.

· L'Ajuntament de Palma es compromet a reduir, com a mínim, un 20% de les emissions de CO2 i augmentar el 20% l'ús d'energies renovables abans de l'any 2020. Un compromís adquirit amb l'adhesió de la ciutat de Palma al Pacte de batles; una iniciativa de la Comissió Europea per a fer front al canvi climàtic.

Palma, 24 de març de 2011. Palma s'uneix a la major campanya de mobilització global contra el canvi climàtic, l'Hora del Planeta de WWF, apagant els llums dels seus monuments més emblemàtics: el castell de Bellver, la Catedral, l'Ajuntament, el Consolat de Mar, el Palau de l'Almudaina, Capitania, la Misericòrdia, el Consell, el Parlament de les Illes Balears i la Llotja, la Llar de la Infància i la Llar de la Joventut, i l'enllumenat públic de 23 km de costa, del passeig del Born, l'avinguda d'Antoni Maura, la plaça de la Reina i la plaça del Rei Joan Carles I, durant 1 hora el pròxim 26 de març a les 20.30 h, amb el suport de l'empresa d'enllumenat públic Palma Llum. Una iniciativa per a promoure entre les persones, les empreses i governs el compromís de realitzar accions a favor del planeta.


A les 20.30 h del dissabte 26 de març de 2011 persones, comunitats, empreses i governs de tot el món apagaran els seus llums durant una hora - l'Hora del Planeta - , transcendint totes les barreres de raça, religió, cultura, societat, generació i localització geogràfica en una celebració global d'allò únic que ens uneix a tots: el planeta.


En el que possiblement serà la major exhibició mundial d'accions civils mai vista, l'Hora del Planeta 2011 aconseguirà que cents de milions de persones de pobles i ciutats dels cinc continents apaguin el llum durant una hora per a dur a terme les accions positives que duen a terme pel planeta. L'Hora del Planeta 2011 pretén assolir el compromís d'un canvi global en benefici del medi ambient, promovent accions mitjançant una plataforma en línia que comprengui una comunitat global interconnectada, animant la gent a participar, compartint diàleg i idees per a proposar solucions reals als reptes ambientals, amb l'objectiu d'aconseguir un món més sa.


L'Ajuntament de Palma dóna suport a aquesta iniciativa, atès que considera una responsabilitat combatre el canvi climàtic, i aquesta és una prioritat de l'actual govern municipal, una prioritat que es plasma en un nou model de ciutat en el qual l'estalvi energètic i l'aprofitament dels recursos naturals són criteris inherents al seu desenvolupament.


Recentment, l'Ajuntament de Palma va aprovar per unanimitat de tots els regidors de la corporació l'adhesió de la ciutat de Palma al Pacte dels batles, una iniciativa de la Comissió Europea, que va sorgir el 2008, amb l'objectiu de reduir, com a mínim, un 20% de les emissions de CO2 i augmentar el 20% l'ús d'energies renovables abans de l'any 2020.


El comprimís de l'Ajuntament de Palma consisteix a presentar un pla d'acció d'energia sostenible (PAES) amb vista a l'any 2020, on es determinen les mesures i les estratègies adoptades per al compliment dels objectius relatius a les mesures d'eficiència energètica i energies renovables.


Amb motiu de l'Hora del Planeta, present arreu del món, l'Ajuntament, les institucions balears, empreses com Palma Llum, grans superfícies com IKEA i El Corte Inglés entre d'altres, les associacions de comerciants Pimeco i Afedeco, l'Associació d'Hotelers de Palma i l'Associació Mallorquina de Restauradors s'uneixen per a ser més efectius i mostrar que tots junts podem salvar el planeta.


L'Hora del Planeta 2011. 26 de març, de 20.30 a 21.30 h al passeig del Born


. Des de les 17.30 fins a les 20.30 h, es duran a terme, al passeig del Born, activitats de sensibilització mediambientals i d'accessibilitat dirigides a tothom.


. A les 20.30 h es farà l'acte d'apagada, amb l'eslògan de WWF "Apaga el llum, encén el planeta". Els ciutadans de Palma, tots junts, podran salvar el planeta simbòlicament entre les 20.30 i les 21.30 h. L'Ajuntament de Palma repartirà 2.500 espelmes al passeig del Born perquè els ciutadans puguin col.locar-les damunt un muntatge que es disposarà al paviment del passeig i que és una sorpresa preparada per l'artista Susana Muñiz. L'acte comptarà amb l'actuació del grup de musica jazz Lady Vinyl.


L'Hora del Planeta de WWF va començar en una ciutat i en un sol país el 2007. Més de 2,2 milions de llars i empreses a Sidney, Austràlia, varen apagar els llums durant una hora el 31 de març de 2007. Un any després, la campanya va implicar 370 ciutats de més de 35 països de 18 zones horàries distintes, i va passar de ser un esdeveniment puntual a Sidney a un moviment global per la sostenibilitat. Entre 50 i 100 milions de persones varen apagar els llums durant l'Hora del Planeta 2008, i se sumaren a la iniciativa edificis i monuments emblemàtics com el Golden Gate, el Coliseu de Romà, Estafis Square o l'hotel Jumeirah de Dubai, que es varen enfosquir durant una hora.


El 2009, van ser 4.159 ciutats de 88 països les que varen apagar els llums dels seus monuments més emblemàtics. Amb aquestes xifres WWF va multiplicar per quatre el seu objectiu inicial i va aconseguir que més de 1.000 milions de persones se sumassin a aquesta iniciativa, la qual cosa va suposar gairebé la sisena part de la població.


El 2010, ciutadans de 128 països de tots els continents apagaren els seus llums, celebraren festes i reunions a la llum de les espelmes i organitzaren moltes activitats a per mostrar el què es pot fer quan el món actua unit. La ciutat prohibida de Pequín, la Porta de Branderburg, les cascades Victòria o el Museu de la Pau d'Hiroshima es varen unir a la llista d'icones a tots els racons del món per a simbolitzar la lluita contra el canvi climàtic.


L'Hora del Planeta és un missatge d'esperança i acció, un moviment generat per la comunitat limitat solament per la voluntat col.lectiva del món que vol protegir.


L'Hora del Planeta 2011. 26 de març, de 20.30 a 21.30 h

Presentació dels actes de l'Hora del Planeta que ha tengut lloc avui a Cort. D'esquerra a dreta: Sonia Marzo (Federació Hotelera de Mallorca), Pau Obrador (UTE Palmallum), Bel Pascual (Coordinadora General de Medi Ambient Ajuntament de Palma), Josep Maria Rigo (Director General d'Energia del Govern), Begoña Sánchez (Regidora de Salut, Medi Ambient i Consum de l'Ajuntament de Palma), Raquel García (WWF), Virginia Abraham (Directora General d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma), i Antonio Sánchez (El Corte Inglés).

Data darrera modificació: 23 de març de 2023