Publicador de continguts


4.000 persones participen en la setena Cursa Palmadona per la visibilització de l’esport femení


19 de maig de 2024

Totes les activitats programades per al cap de setmana han tingut un gran èxit de participació

Palma, 19 de maig de 2024.- Aquest matí, 4.000 persones s’han donat cita al parc de la Riera per a participar en la setena edició de la Cursa Popular Palmadona, una prova urbana, gratuïta i no competitiva, que organitza l’Institut Municipal de l’Esport (IME) des de 2016 amb l’objectiu d’homenatjar i visibilitzar l’important paper que desenvolupa la dona a l’esport.

A les 9 hores, el primer tinent de batle de l’Ajuntament de Palma i regidor d’Esports, Javier Bonet, i la padrina de la Cursa, l’atleta Daniela García, han donat el “sus” a les primeres curses infantils amb el tradicional tall de cinta, acompanyats del director general d’Esports, David Salom, i el gerent de l’IME, Miquel Àngel Bennàsar.

Aquesta primera prova ha comptat amb la participació de 1.000 infants en les diferents categories, que han contagiat d’alegria i il·lusió els assistents amb la seva energia.

A continuació, ha començat l’escalfament general, a càrrec de Susana Sans com a preliminar de la prova popular.

El parc de la Riera ha estat l’escenari d’un esdeveniment molt participatiu, on s’ha viscut un ambient esportiu i festiu. Les 4.000 persones inscrites en la prova popular han iniciat el recorregut a les 11 hores, encapçalades per un grup de participants amb mobilitat reduïda.

El nombrós grup de corredores i corredors ha pogut gaudir d’un circuit urbà de 2,3 km pel carrer de Jesús i el carrer de l’Uruguai amb dues opcions de distància, 2,3 o 4,5 km.

Totes les persones participants en la cursa han rebut una camiseta commemorativa de l’esdeveniment i una medalla finisher per a premiar l’esforç, la participació i la força d’arribar a la meta. Mercapalma també ha ofert fruita a totes i a tots i Autovidal ha fet entrega d’una bossa sostenible.

Enguany, la Cursa Palmadona ha comptat amb quatre ambaixadores de l’elit de l’esport femení: Mavi García, mundialista de duatló i ciclisme; Xisca Tous, dues vegades campiona d’Espanya en triatló i aquatló, i actualment immersa a obtenir la classificació per als Jocs Olímpics de París 2024; Daniela García, campiona d’Europa d’atletisme en la modalitat de 800 metres, subcampiona dels Campionats Iberoamericans i mundialista a Bucarest, i Judy Murphy, jove talent del ciclisme que s’ha proclamat campiona nacional en les modalitats de pista i carretera.

III Cursa Infantil Palmadona

Enguany, la prova infantil ha tornat a ser un reclam per a les famílies. La prova ha estat tot un èxit amb la inscripció de 1.000 infants, de zero a dotze anys, que han participat activament des de les 8.30 hores del matí amb els escalfaments de Fitsana.

Els participants fins als cinc anys han fet el circuit acompanyats pels seus pares i mares, i han cobert diferents distàncies segons les seves categories: una distància de 200 metres per als infants de 0 a 3 anys; de 400 metres, per al ventall entre 4 i 5 anys; de 600 metres en el cas dels menors d’entre 6 i 9 anys, i, finalment, de 1.200 metres a partir de 10 anys.

VI Fira d’expositors Palmadona

Al llarg de tot el cap de setmana, milers de persones han participat en la VI Expo Palmadona, amb una àmplia oferta d’activitats dirigides gratuïtes a l’escenari, com ara masterclasses, activitats físiques, ioga, functional cross, defensa personal o zumba, entre d’altres.

Al voltant de l’escenari s’han instal·lat els envelats de les entitats i centres de fitness que han participat en aquesta fira. També hi han estat presents associacions com Un Lazo en Movimiento i ANSEDH.
Els més petits també han tingut una zona de jocs de Barridiades de l’IME i de vòlei a càrrec de CV Mayurqa.

 

Data darrera modificació: 21 de maig de 2024