Publicador de continguts


EMAYA posa en marxa el programa d’educació ambiental “EMAYA a l’escola” 2023-24, amb 14 activitats per a tots els nivells educatius


15 de setembre de 2023

Es realitzen tallers, xerrades, visites, activitats lúdiques i participatives sobre el reciclatge dels residus, els comportaments cívics, la neteja dels barris, el cicle de l’aigua i el canvi climàtic

Durant la primera setmana de l’obertura de les reserves d’enguany ja s’han confirmat gairebé 400 sessions per a més de 12.000 alumnes

Palma, 15 de setembre de 2023.- EMAYA ha posat en marxa el seu nou programa d’educació ambiental “EMAYA a l’escola” per a aquest curs 2023-24 amb noves activitats. Aquesta oferta educativa consta de 14 activitats entre tallers, música i jocs per als més petits, activitats lúdiques, visites a les instal·lacions d’EMAYA, etc., sempre amb continguts relacionats amb la recollida selectiva i el reciclatge, el civisme i la neteja dels barris, el cicle integral de l’aigua i el canvi climàtic.

Segueix la mateixa línia dels anys anteriors i aquest nou curs 2023-24 es continua apostant per les exitoses activitats que ofereixen als més petits en Joanet Recicles i en Tomeu Granera. També repetirà l’activitat “Robòtica i reciclatge”, que després de dos anys ja ha esdevingut la més demanada.

Les reserves de les activitats les poden realitzar els centres educatius de Palma a través del portal web municipal de Palma Educa: https://www.palmaeduca.cat/.

El programa educatiu “EMAYA a l’escola” es va iniciar el curs 2011-12 amb l’objectiu de conscienciar sobre l’ús responsable de l’aigua, la recollida selectiva de residus, les bones pràctiques ambientals i el civisme. A través dels centres educatius, dels infants i dels joves es pretén arribar a les famílies, per a així implicar la ciutadania a respectar el medi ambient, començant per tenir una ciutat més neta i sostenible.

Aquest programa educatiu cada any assoleix xifres rècord de participació. El passat curs 2022-23 es varen realitzar 917 activitats per a 25.137 alumnes de 145 centres educatius i entitats.

De fet, durant la primera setmana de l’obertura de les reserves d’aquest any, ja s’han confirmat gairebé 400 sessions per a més de 12.000 alumnes dels diferents centres educatius de Palma.

Totes les activitats estan adaptades a cada nivell educatiu. Per a educació infantil, primer i segon de primària s’ofereixen activitats mediambientals amb el suport de la música i els jocs, amb els personatges de Joanet Recicles i Tomeu Granera. Per als cursos superiors d’educació primària, secundària, batxillerat i cicles formatius es treballen temàtiques sobre l’aigua, els residus, la contaminació, el consum, la neteja, el civisme... sempre d’una forma lúdica i participativa.

També s’ofereix als centres escolars, grups d’adults, universitaris, associacions, etc. la possibilitat de visitar l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR1), el laboratori químic d’EMAYA, l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Lloseta i els embassaments de Cúber i del Gorg Blau.

Podeu consultar el programa educatiu del curs 2023-24 a: https://www.emaya.es/ca/educacio-i-conscienciacio/emaya-a-lescola/

 

 

Data darrera modificació: 15 de setembre de 2023