Publicador de continguts


L'Ajuntament restaura la possessió de Son Cànaves perquè s'hi ubiqui un casal de barri i una biblioteca


15 de novembre de 2010

- Les obres de restauració d'aquest casal del segle XIX han suposat una inversió de 1,4 milions d'euros
- Aquesta restauració suposa una aposta per recuperar el patrimoni històric de Palma
- Quan aquest casal de barri i biblioteca entri en funcionament Palma comptarà amb 32 centres per a barriades i 25 biblioteques públiques

L'Ajuntament de Palma, a traves de l'Empresa Municipal d'Obres i Projectes Urbans de Palma (EMOP) ha recuperat la possessió de Son Cànaves que en breu acollirà una biblioteca, un casal de barri i un local municipal.


Aquest futur Casal de barri i biblioteca, situat al carrer de Son Cànaves al Secar de la Real es sumarà a la xarxa pública de centres culturals, que ja suma 31 centres a tota la ciutat, i a la de biblioteques, que suma un total de 24 a Palma actualment. Així, en breu Palma disposarà de 32 centres per a barriades i una xarxa de 25 biblioteques municipals.


En aquest sentit, cal destacar que des de diferents àreas de l'Ajuntament s'ha fet un esforç per tal de dotar els barris de Palma de punts de trobada moderns, còmodes, propers i amb horaris amplis.


La casa de Son Cànaves, és un edifici catalogat amb grau de protecció B (protecció de l'estructura de l'edifici) que fou construït a mitjans del segle XIX i és el resultat de successives transformacions d'edificacions més antigues.


Es tracta d'un edifici de planta rectangular i de proporcions molt allargades que està rodejat d'una urbanització. La intervenció municipal s'ha basat, tal com recomana el catàleg, en millorar els jardins que rodegen la casa i també els accessos a l'edifici des del barri.


Les obres, que començaren el mes de setembre de 2009 i es preveu que estiguin enllestides a finals de mes, han restaurat per complet aquest edifici de planta baixa, planta primera i planta segona i amb una superfície total de 1.309 metres quadrats.


El projecte, elaborat pels arquitectes Iciar Basterrechea, Maria José Duch i Francisco Pizà, ubica el casal de barri a la planta baixa. Aquesta planta suma uns 679 metres quadrats i disposa d'espai per a serveis comuns (banys, magatzem, sala de màquines, vestíbul i altres). Hi ha a més tres sales diferents, una d'elles, amb 123 metres quadrats, compta amb un accés independent que permetrà facilitar el seu ús als veïns de la barriada.


La primera planta suma 318 metres quadrats i serà també espai destinat al Casal de Barri. Aquest espai es divideix en una terrassa i en tres sales diferents, a més d'un vestíbul i banys.


La segona planta, que suma 273 metres quadrats, es destinarà a una biblioteca i disposa d'una sala de grans dimensions.


Aquesta intervenció, executada per l'empresa Construcciones Ortiz S.A, ha suposat una inversió de 1.402.615 euros iva inclòs.


L'Ajuntament restaura la possessió de Son Cànaves perquè s'hi ubiqui un casal de barri i una biblioteca

Data darrera modificació: 23 de març de 2023