Publicador de continguts


L'Ajuntament presenta la nova edició de la Nit de les Ànimes


27 d’octubre de 2023

Les activitats incloses en aquest esdeveniment tindran lloc el dissabte 4 de novembre

Palma, 27 d'octubre de 2022 - El parc de la Riera es convertirà el dissabte vinent, dia 4, en l'escenari de la setena edició de la Nit de les Ànimes.
Es tracta de la setena edició d'una festa que des del Districte Nord i la Regidoria de Participació Ciutadana i Coordinació de Districtes es programa i organitza conjuntament amb les següents entitats: l'Associació de Veïns Cas Capiscol-Son Busquest-Tramuntana, l'Associació de Veïns Santa Pagesa, el Club d'Oci Xiroi, els Deixonats i els Dimonis des Cau des Boc Negre, que han estat impulsores d'aquesta celebració des de l'any 2017, amb l'objectiu de fomentar i recuperar les tradicions pròpies de Tots Sants a Mallorca.
La festa començarà a les 16.30 hores amb l'actuació dels colles de xeremiers, que donaran inici a la celebració amb un recorregut pel parc de la Riera. A partir de les 17 hores hi haurà una actuació infantil a càrrec de Cucorba. A les 18.45 hores es convidarà la ciutadania a unir-se a la festa amb una ballada popular a càrrec de Roada. A les 20.30 hores tindrà lloc el Correfoc, un espectacle de foc i fum amb més de 100 dimonis i 50 músics a l'escenari. Totes aquestes activitats es duran a terme a l'amfiteatre del parc de la Riera.
Paral·lelament, a l'esplanada del parc sensorial es realitzaran altres activitats relacionades. Entre les 16.30 i les 19.30 hores s'hi faran tallers de fanalets i contacontes, tallers de rosaris ensucrats, pintacares i tallers de titelles. El contacontes serà a càrrec de Víctor Uwagba, amb tres sessions: a les 17, les 18 i les 19 hores.
També s'instal·larà la carpa de Ciutat Amiga de la Infància, on es podrà conèixer el calendari d'activitats previstes a Palma.
D'altra banda, al cementiri se celebraran visites guiades teatralitzades, que oferiran als assistents un recorregut d'uns trenta minuts per diversos punts d'interès del camp sant, arbres singulars, tombes monumentals, catacumbes o l'arbre dels desitjos, entre altres. La primera visita serà a les 16 hores i la darrera, a les 19.40 hores. El punt de trobada serà la porta principal del cementiri, al carrer de Jesús.
En total, es faran 11 torns de visita al cementiri entre les 16 i les 20 hores.
Aquesta activitat és gratuïta, però compta amb un aforament limitat a trenta persones per grup. Per tant, cal fer una inscripció prèvia a https://www.eventbrite.es/e/entradas-visites-guiades-nit-de-les-animes-2023-741352303697. Les inscripcions estan obertes des d'avui fins a exhaurir les 330 places que s'ofereixen. L'Empresa Funerària Municipal col·labora en aquestes visites guiades.

El pressupost d'aquest any ha superat els 11 mil euros.
A l'acte de presentació del programa, celebrat avui a Cort, hi han assistit la tinenta de batle i regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Roca; el tinent de batle i regidor del Districte Nord, Llorenç Bauzá; el director general de Participació Ciutadana, Pep Lluís Iglesias, i representants de les diferents entitats i associacions implicades en l'organització.
 

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023