Publicador de continguts


L'Ajuntament oferirà prop de 230 activitats als diferents casals de barri


16 de setembre de 2022

Palma, 16 de setembre de 2022.- La regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, ha presentat avui els diferents tallers que es faran aquest curs als casals de barri gestionats directament per l'Ajuntament de Palma. Les activitats municipals, que comencen aquest mes de setembre, recuperen enguany la normalitat i l'aforament del 100%, després de la pandèmia.

Recordem que la ciutat té 24 casals de barri on el model de gestió és exclusivament en cessió d'ús. I, per tant, són les entitats que ho sol.liciten les que hi ofereixen les seves activitats. El consistori gestiona directament nou casals, això són S'Escorxador, Son Cotoner, Pere Garau, Son Gotleu, Son Espanyol, Santa Catalina, el Jonquet, Sant Agustí i Son Espanyolet.

En aquest sentit, la regidora ha valorat la tasca que fan les associacions veïnals, principalment: "Ofereixen una programació d'activitats gràcies a la tasca voluntària que realitzen aquestes entitats sense lucre, centrades en el territori i que treballen de forma transversal per a millorar la qualitat de vida als seus barris." Costa ha afegit que això "permet reforçar el teixit associatiu de les nostres barriades, una feina que des de l'Àrea de Participació Ciutadana entenem com imprescindible i que alhora permet traslladar i reclamar necessitats i millores a totes les administracions".

La programació a aquests espais per al curs 2022-2023 inclou 227 activitats, entre els diferents casals, nivells i grups. La recuperació dels aforaments previs a la pandèmia permet que enguany el nombre de places disponibles sigui major i se situï entorn de 3.400 persones. Les activitats programades, que començaran dia 1 d'octubre, abasten diferents interessos i preferències, com són arts plàstiques, benestar físic i psíquic, alimentació i salut, dansa i cos, activitats educatives i creatives, activitats infantils i familiars, artesania, treballs manuals i restauració, activitats físiques i disciplines orientals. S'inclouen activitats tan variades com pilates, tall i confecció, ukulele, informàtica, estiraments o fotografia.

Pel que fa a les activitats a distància, se n'han prioritzat algunes com la informàtica, la conversa d'idiomes (català, anglès, francès, italià...) i algun taller puntual com els de ioga o tàbata.

Activitats per a menors d'edat

En els darrers anys s'ha ampliat el nombre d'activitats programades per a la infància als casals de barri, així com les activitats de caràcter familiar. Entre les activitats previstes per al curs vinent es troben els espais infantils, ioga familiar, contes en família, teatre familiar, entre altres propostes.

Bonificacions dels preus públics per a les activitats dels casals de barri

Cal destacar que el preu públic previst per a les activitats dels casals de barri manté el seu import de 2 € per sessió d'activitat, d'ençà de l'1 de gener de 2017. Les modificacions realitzades des de llavors han suposat sempre l'ampliació de les bonificacions inicials.

Inscripcions a les activitats dels casals de barri

A molts dels casals en cessió d'ús ja s'han iniciat les inscripcions i, per a apuntar-s'hi, cal acudir directament a l'associació de veïns organitzadora de l'activitat. Normalment, tenen un horari d'atenció al casal.

Pel que fa a la programació d'activitats als casals de barri gestionats directament pel consistori, aquest curs es mantindrà el format d'inscripció en línia, malgrat que s'ofereix la possibilitat d'inscripció presencial per a aquelles persones que tenguin dificultats per a fer les inscripcions a distància. Per a fer-ho han de demanar cita prèvia a partir de dia 19 de setembre.

Així mateix, els casals de barri de S'Escorxador, Santa Catalina i Son Gotleu disposen d'ordinadors d'autoconsulta per a poder fer les inscripcions en línia.

El termini d'inscripcions s'obre el dia 21 de setembre. L'horari d'inici d'inscripcions canvia segons els casals de barri:

  • A les 9.00 h per a les activitats programades als casals de barri de S'Escorxador, Santa Catalina i el Jonquet
  • I a partir de les 17.00 h per a les activitats programades als casals de barri de Son Cotoner, Pere Garau, Son Gotleu, Sant Agustí, Son Espanyolet i Son Espanyol.

Durant la primera setmana d'inscripcions, i per tal de facilitar plaça al nombre més gran de persones, es limita la inscripció a una activitat per persona, i a partir del dia 26 de setembre, les persones que vulguin realitzar més d'una activitat podran accedir al programa informàtic per a inscriure's a les activitats que encara tenguin places vacants.

Les persones interessades poden consultar la programació d'activitats per diferents mitjans:

  • A la plana web de Participació Ciutadana (participacio.palma.cat)
  • A la plana web www.casalsdebarri.cat
  • A les xarxes socials de l'Ajuntament i dels casals

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022