Publicador de continguts


L'Ajuntament inicia l'expedient de ruïna de l'estadi Lluís Sitjar


10 de novembre de 2010

. Els tècnics del Servei de Protecció dels Edificis consideren que l' edificació es troba en ruïna econòmica


. L'objectiu de l'Ajuntament és recuperar aquest espai i acabar amb la situació de risc de salubritat i seguretat que suposa l'estat actual de l'estadi.

La regidoria d'Urbanisme ha decretat l' inici d'expedient de ruïna de l'estadi del Lluís Sitjar. El decret va ser signat ahir i considera que l'estadi es troba en situació de ruïna econòmica.


Obert l'expedient de ruïna, ara es notifica als propietaris l' inici dels procediment, i aquests tindran un termini de deu dies per al.legar i presentar els documents i justificants que considerin en defensa dels seus drets. L' inici d'expedient també es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears, atesa l'existència d'interessats desconeguts o dels quals es desconeix l'adreça de notificació.


La decisió es pren arrel d'un informe elaborat pels tècnics del Servei de Protecció dels Edificis i ITEs el passat mes d'octubre de 2010 en el marc d'un expedient obert a conseqüència de denúncia policial (de 30 de juliol de 2010), una altre de particular (23 de juliol de 2010) i, a més a més, l'incendi declarat el 31 d'agost de 2010 a l'estadi. Tots aquests fets han posat de manifest el creixent risc de seguretat i salubritat que es deriven de la degradada situació del Lluís Sitjar.


El progressiu deteriorament de l'estadi és un problema que preocupa a l'Ajuntament, veïnats i comerciants de les barriades i també al propi Reial Mallorca. El club ja va posar de manifest a l'Ajuntament en el mes de març de 2009 l'estat de risc i perill de l'estadi, fet que els va dur a executar, amb el control de l'Ajuntament, determinades obres per eliminar risc imminents.


El dia després de l' incendi, l' 1 de setembre, els tècnics es desplaçaren a l'estadi, analitzaren amb detall tots i cada un dels elements de l'edificació i apuntaren que l'estat general de l'estadi és dolent i amb notable deteriorament estructural, a conseqüència del seu abandonament i falta de manteniment.


Forjats, pòrtics i pilars, murs de càrrega, grades i fossat són els distints elements analitzats pels tècnics, els quals després detallen totes les tasques que serien precises per la reparació de l'estadi.


Segons l'informe dels tècnics, el cost de la reparació de l'estadi seria superior en un 50% al valor actual de l'edificació i, per tant, des del punt de vista tècnic es pot concloure que el Lluís Sitjar compleix els requisits de ruïna econòmica.


L'Ajuntament inicia l'expedient de ruïna de l'estadi Lluís Sitjar

Data darrera modificació: 23 de març de 2023