Publicador de continguts


L’Ajuntament destinarà 250.000 € l’any 2024 a promocionar el petit comerç


21 de novembre de 2023

Jaime Martínez Llabrés trasllada a AFEDECO el seu compromís amb comerciants i restauradors del carrer de la Unió posant en marxa mesures de suport als negocis

Palma, 21 de novembre de 2023.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha traslladat al president d’AFEDECO, Antoni Gayà, el compromís de l’Ajuntament de posar en marxa una sèrie d’actuacions que afecten el carrer de la Unió, fruit de les diferents reunions que des de l’inici de la legislatura ha mantingut amb la patronal de comerç i l’associació de comerciants de l’esmentat carrer.

En aquest sentit, Martínez ha comunicat a Gayà i als comerciants d’Unió que les obres de la plaça del Mercat es licitaran l’any que ve, una vegada que ja hi ha dotació pressupostària per a dur a terme la seva remodelació.

Atès que les obres afectaran el retard en l’obertura del carrer de la Unió al trànsit, el batle considera necessari atendre les demandes plantejades per comerciants i restauradors en diverses qüestions. Així, s’obrirà el carrer per a càrrega i descàrrega de mercaderia en horaris definits als propietaris de negocis, facilitant així la seva feina diària.

Una altra de les accions anunciades pel batle és un control de velocitat més gran perquè vehicles autoritzats respectin el límit de 30 km/h establert.

L’Ajuntament també col·laborarà amb l’Associació de Comerciants del Carrer de la Unió en la campanya de Nadal. Entre altres qüestions, es durà a terme una bonificació de les tarifes dels aparcaments municipals per a facilitar la mobilitat durant les festes i que els negocis puguin oferir tiquets als clients que fan compres als seus establiments, mesura que, per altra banda, s’estén a tots els pàrquings de Palma.

Finalment, Martínez ha anunciat la creació d’una partida de 250.000 euros als pressuposts del 2024 per a realitzar campanyes de promoció del petit comerç de Palma, que es consensuaran amb el sector.

Aquestes mesures posen de manifest el compromís de l’Ajuntament amb els comerciants i els restauradors del carrer de la Unió en particular i amb el comerç de proximitat en general, un dels principals eixos vertebradors de Palma i activitat fonamental per la seva importància social, econòmica, cultural, patrimonial i de sostenibilitat.

Data darrera modificació: 21 de novembre de 2023