Publicador de continguts


L’Ajuntament de Palma recupera la concessió del Parc Central de Bombers


13 de març de 2024

La Junta de Govern aprova resoldre el conveni amb la CAIB i, d’aquesta forma, estalviar més de 42 milions d’euros en els pròxims 15 anys

A la reunió d’avui també s’han aprovat els cinc projectes que es presentaran a la convocatòria d’impuls del turisme sostenible

Palma, 13 de març de 2024.- La Junta de Govern celebrada aquest matí ha aprovat el Conveni entre l’Ajuntament de Palma i la CAIB per a resoldre de forma anticipada el contracte de cessió del Parc Central de Bombers “Magdalena Rigo” i, d’aquesta manera, el consistori recupera la concessió de l’espai.
Cal recordar que l’any 2006 l’Ajuntament de Palma va cedir el solar a la Comunitat Autònoma, que hi va construir el Parc de Bombers i es va signar un acord fins a l’any 2039 pel qual Cort havia d’abonar més de tres milions d’euros anuals en concepte de lloguer pel seu ús.
Amb l’acord aprovat avui, l’Ajuntament avança la recuperació de l’espai i per a això, segons ha explicat la portaveu, Mercedes Celeste, ja s’han abonat, amb càrrec als romanents dels pressupostos del 2022, els 9,7 milions d’euros que es devien dels darrers tres anys i s’ha previst el pagament, a través d’una operació de crèdit, d’altres 15 milions d’euros per a formalitzar l’operació i extingir el Conveni.
Amb aquest moviment, segons ha destacat la portaveu, l’Ajuntament de Palma s’estalviarà aproximadament 42 milions d’euros en els pròxims 15 anys. En aquest sentit, ha recordat que el cost de l’acord des d’enguany fins a l’any 2039 estava previst en 60 milions d’euros, però que aquesta quantitat es reduirà amb el conveni esmentat. “Aquests més de 42 milions d’euros que ens estalviarem revertiran en la ciutadania i en millores del municipi. Es tracta de gestionar d’una manera més eficient de com es feia fins ara i tenir cura dels nostres recursos. L’objectiu és minimitzar l’impacte econòmic i, al mateix temps, millorar les condicions dels bombers, ja que, a partir d’ara, Cort s’encarregarà del manteniment de l’edifici i en podrà esmenar totes les deficiències”, ha assegurat Celeste.
Així mateix, durant la Junta de Govern s’ha aprovat el decret de demolició del que queda de l’immoble que es va esfondrar el passat 26 de febrer al carrer del Polvorí i s’ha ratificat que l’Ajuntament es faci càrrec dels treballs de manera subsidiària i, posteriorment, reclami els costs al propietari. D’aquesta manera s’agilitza el procés, es dota de seguretat els edificis de l’entorn i es redueixen els terminis perquè els 28 veïns reallotjats pels Serveis Socials municipals puguin tornar com més aviat millor als seus domicilis.
També a la reunió d’avui s’ha aprovat el llistat de projectes que presentarà el consistori perquè siguin subvencionats a través de la convocatòria del Pla anual d’impuls del turisme sostenible. Les propostes presentades perquè siguin finançades per l’ITS són:
•    La remodelació de la plaça del Mercat, carrer de la Unió i plaça del Rei Joan Carles I.
•    Projecte de preservació i recuperació del medi natural de l’entorn del Castell de Bellver i de la zona forestal.
•    Projecte de preservació i recuperació del medi natural del Carnatge i la seva zona litoral.
•    Projecte de rehabilitació de Can Serra.
•    Projecte de reforma i renaturalització de la plaça de les Meravelles, a la Platja de Palma.

Celeste ha enumerat els objectius prioritaris d’aquest pla extraordinari, entre els quals ha destacat la protecció, preservació, la modernització i la recuperació del medi natural, el foment de la desestacionalització i d’activitats en temporada baixa, la promoció del turisme sostenible i la recuperació i la rehabilitació del patrimoni històric i cultural. Així mateix, ha confiat que, finalment, s’aprovin les iniciatives, ja que “s’ajusten als models proposats per la Comunitat Autònoma”.
Finalment, la portaveu ha mostrat la seva satisfacció pel fet que, finalment, se celebrarà la Fira del Caragol a Sant Jordi el pròxim 19 de maig. En aquest sentit, ha agraït l’esforç dels organitzadors i ha destacat que el certamen “té tot el suport d’aquest equip de govern, ja que, després de 20 anys de celebració, s’ha convertit en una cita ineludible”.

Data darrera modificació: 13 de març de 2024