Publicador de continguts


L’Ajuntament de Palma inaugura l’Oficina d’Atenció a la Gent Gran, destinada a l’atenció integral a les persones majors


21 de novembre de 2023

Jaime Martínez Llabrés: “Aquesta iniciativa respon a la necessitat de cobrir una demanda social desatesa durant anys”

Palma, 21 de novembre de 2023.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, i la regidora de Gent Gran, Luisa Marqués, han inaugurat l’Oficina d’Atenció a la Gent Gran, mostrant així el seu compromís amb el benestar de les persones majors.

Ubicada a la quarta planta del Centre Flassaders, l’Oficina dona resposta a les peticions del col·lectiu de la tercera edat de disposar d’una atenció personalitzada. En aquest sentit, Marqués ha recordat que “els majors de 60 anys conformen el 22,57% de la població de Palma. Aquest nou espai els oferirà atenció presencial personalitzada, orientació i posarà al seu abast els recursos necessaris perquè puguin resoldre dubtes o situacions.”

En paraules del batle, “aquesta iniciativa respon a la necessitat de donar resposta a una demanda social desatesa durant anys”. A més, ha ressaltat “la importància de prendre consciència dels reptes que implica l’envelliment en una societat amb una esperança de vida cada vegada més alta”.

Tant l’Oficina com la Regidoria de Gent Gran es presenten com un element fonamental per a la ciutat, treballant per a eliminar prejudicis i fomentant la integració total dels majors en tots els àmbits de la societat. Entre els seus objectius destaquen la promoció de l’envelliment actiu, l’eliminació de la bretxa digital, el foment d’activitats culturals accessibles i el desenvolupament de programes específics per a afavorir la salut mental i combatre la solitud en les persones majors.

A més, s’han implementat subvencions destinades a enfortir el teixit social i millorar la qualitat de vida dels majors. Aquestes inclouen un augment significatiu en les ajudes a activitats destinades a promoure l’envelliment actiu i saludable, així com un compromís continu amb activitats intergeneracionals. S’introdueix també un nou programa de subvencions per a abordar la solitud no desitjada i problemes de salut mental, i s’assignen fons, després de 8 anys, per a donar suport a les associacions de persones majors a través de les federacions.