Publicador de continguts


L'Ajuntament de Palma enalteix la façana del convent de les Tereses


13 de juliol de 2010

L'Ajuntament de Palma il.lumina la façana del convent de les Tereses, a la Rambla i enalteix la seva bellesa arquitectònica i la seva presència històrica a les hores nocturnes, per a la qual cosa ha destinat uns 4.500 €.


Per iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, el Servei d'Enllumenat de l'àrea d'Infraestructures ha instal.lat una columna amb 4 projectors, tres d'expansius i un de concentrador, amb els quals durant les hores nocturnes, projecta per inundació una llum que incideix directament damunt la façana i posa en valor l'arquitectura d'aquest edifici històric que data de l'any 1637.


Amb aquesta actuació l'Ajuntament incorpora a la nit de Palma l'essència i l'esplendor històrica de les Tereses i enriqueix el patrimoni històric d'aquesta zona antiga i turística de la ciutat.


Elionor Ortiz Girard, filla il.lustre del Regne de Mallorca, fou la fundadora del convent de Santa Teresa de Jesús a Palma, popularment conegut com 'es convent de ses Tereses', situat a pocs metres del solar que durant segles varen ocupar els frares carmelitans.


Elionor Ortiz va néixer a Palma (1577) al si d'una família de mercaders. El 1614, va ser cridada a fundar un convent de carmelites descalces, seguint la regla de santa Teresa de Jesús.


El convent va anar construint-se a poc a poc. Es varen anar comprant els habitatges adjacents i es va començar la fàbrica de l'església seguint el model característic de l'orde carmelità, molt auster. El temple fos el primer que es va erigir en Palma amb planta de creu llatina. El mestre d'obres Miquel Ferrer va ser l'encarregat d'executar el projecte de la nova església. El 1624 es va col.locar la primera pedra i es va beneir el 1637. De la façana destaca la portada ornamentada, segurament obra del prestigiós escultor Joan Antoni Oms, que aleshores treballava a la façana de la Universitat del Regne (actual Ajuntament). Això explica la similitud d'alguns elements ornamentals que es troben als portals de Cort i de l'església de les Tereses.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023