Publicador de continguts


L'Ajuntament de Palma desenvolupa un projecte de cooperació directa amb la comunitat de pau de Colòmbia per fomentar la soberania alimentaria


17 de setembre de 2010


Colòmbia és una de les zones d'emergència cronificada degut al conflicte armat que pateix des de fa dècades on l'Ajuntament de Palma intensifica la seva actuació

El Quarter d'Intendència acull des d'avui i fins el proper dia 23 de setembre una exposició audiovisual que té per objecte donar a conèixer la iniciativa de cooperació directa que l'Ajuntament de Palma, a través del seu departament de cooperació de la Regidoria de Benestar Social, ha desenvolupat a la comunitat de pau de San José de Apartadó, a Colòmbia.

El projecte concret que es presenta consisteix en la instal.lació d'una processadora de cacau per a la comunitat que li permeti ser sobirana pel que fa a l'alimentació. La comunitat de pau de San José de Apartadó es va constituir fa ja més de 13 anys com a territori neutral, esdevenint la primera experiència de resistència pacífica al conflicte armat que pateix Colòmbia.

Colòmbia representa una zona d'emergència cronificada, així com el Sàhara o Palestina; territoris per als quals l'Ajuntament de Palma desenvolupa una política de cooperació específica. Un pilar fonamental d'aquesta política de cooperació municipal és que qualsevol projecte que es faci arreu del món vagi acompanyat d'accions de sensibilització per a la ciutadania de Palma, i és per aquest motiu que l'exposició audiovisual servirà per donar a conèixer tres dels punts centrals de l'actuació municipal a Colòmbia:

- La importància del cacau i del seu processament a latinoamèrica.
- La sobirania alimentària com a via de supervivència dels pobles.
- La comunitat de pau, la seva història i el seu paper dins el conflicte armat de Colòmbia.

L'exposició estarà oberta al públic des d'avui fins dia 23 de setembre, de 17 a 20:30 hores, al Quarter d'Intendència del carrer Socors 22. A la inauguració d'avui estarà present Albert Farnós, autor de les fotografies que es presenten.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023