Publicador de continguts


L'ajuntament de palma aprova un protocol de compra ètica


24 de novembre de 2010

El consistori pren així el compromís d'introduir valors solidaris, ètics, mediambientals i socials en les seves compres i contractacions de serveis,


El Tinent de Batlessa i Regidor de l'Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, ha presentat avui en roda de premsa el protocol per a la compra pública ètica aprovat avui a la junta de govern. A la roda de premsa també han intervingut Aina Comas, directora general d'ocupació i formació de l'IMFOF i responsable de cooperació de l'Ajuntament de Palma i Jordi Lòpez, representant de REAS (Red de Economia Alternativa y Solidaria) que ha proporcionat suport tècnic en l'elaboració del protocol aprovat avui.


Tal i com ha explicat Grosske, aquest protocol aporta una sèrie de criteris que el consistori anirà incorporant a l'hora de realitzar compres i contractes de subministrament, obres i serveis i que afectarà tant a les àrees de govern com als organismes autònoms.


Per la seva banda, Aina Comas ha explicat que la compra ètica es basa en tres eixos fonamentals:


.Eix social: fomenta la inserció social i laboral de persones en risc d'exclusió social.
.Eix ètic: garantint les condicions dignes en tota la cadena de producció i subministrament, com a suport a les alternatives de comerç just.
.Eix mediambiental: impulsar la minimització de l'impacte ambiental dels productes, tant en la seva elaboració com en el procés de subministrament: (reducció del consum de recursos i producció de residus, ús de productes reciclats o provinents de recursos renovables).

Amb aquest protocol es volen fomentar canvis en el sector productiu actual, ampliant el mercat per als productes i serveis amb aquests valors afegits, i contribuint així a construir una societat més cohesionada socialment i més sostenible ambientalment. A més, permet contribuir a l'equitat Nord/Sud, a reduir la pobresa i a promoure el desenvolupament sostenible, fent canvis en les actuals pautes de producció i consum.


Lòpez ha manifestat la seva satisfacció pel fet que l'Ajuntament hagi aprovat aquest protocol de compra ètica, afirmant que això suposarà una gran passa endavant pel que fa a l'impuls del comerç just i sostenible. Així mateix ha explicat que REAS inclou a un gran nombre d'entitats implicades amb el comerç just, com ara Deixalles, s'Altra Senalla o Amadip, entre d'altres, i que el seu objectiu és difondre iniciatives i sensibilitzar a la ciutadania i a les administracions en la necessitat d'adoptar compromisos com el d'avui. A partir del protocol aprovat avui, l'Ajuntament de Palma es compromet a donar suport a aquest tipus de campanyes de sensibilització.


L'ajuntament de palma aprova un protocol de compra ètica

Data darrera modificació: 23 de març de 2023