Publicador de continguts


L’Ajuntament celebra el Dia de l’Accessibilitat aquest dissabte al parc de la Mar


16 de maig de 2024

L’objectiu de la iniciativa, organitzada per l’Àrea d’Infraestructures, és que totes les persones puguin participar en societat de manera autònoma i amb les mateixes oportunitats

La jornada, que se celebrarà de 10.00 a 14.00 hores, inclou activitats, tallers i rutes turístiques adaptades, entre d’altres

Palma, 16 de maig de 2024.- Dissabte que ve, dia 18 de maig, l’Ajuntament de Palma, a través de l’Àrea d’Infraestructures, Accessibilitat i Polígons Industrials, celebra el Dia de l’Accessibilitat Universal al parc de la Mar a partir de les 10.00 hores.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar visibilitat a les dificultats a les quals han d’enfrontar-se les persones amb capacitats diferents i donar a conèixer entre la ciutadania l’accessibilitat universal, que és aquella condició que han de complir els entorns, béns i serveis perquè totes les persones puguin participar en societat de manera autònoma i amb les mateixes oportunitats.
Al llarg de la jornada del dissabte, que tindrà lloc entre les 10.00 i les 14.00 hores, s’instal·laran diverses parades informatives de les diferents entitats que formen part de la Taula de l’Accessibilitat de Palma i s’habilitaran dos circuits, un de seguretat viària i un altre que es denomina “Posa’t al meu lloc” en el qual els visitants hauran de superar un recorregut d’obstacles amb un antifaç o amb una cadira de rodes perquè percebin els inconvenients quotidians de les persones amb dificultats visuals o mobilitat reduïda.
Així mateix, està prevista una exhibició de bàsquet adaptat amb cadira de rodes a càrrec del club de bàsquet Tramuntana, dues classes de zumba inclusiva i la presència d’un minibús de l’EMT per a realitzar tallers d’accessibilitat i on s’explicarà, de manera pràctica i interactiva, com és l’accés als autobusos urbans per a les persones amb aquestes capacitats diferents.
El programa també inclou, a les 10.00 i les 11.30 hores, dues rutes guiades denominades “Palma per a tots” que duraran 90 minuts i que seran a càrrec de la Fundació Turisme 365. Aquestes rutes tenen places limitades i per a inscriure-s’hi cal telefonar al 610 216 126 o, el mateix dia, a l’Oficina d’Atenció Turística del parc de la Mar.
La jornada es completarà amb diverses activitats per a aprendre la llengua dels signes a càrrec de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears, un contacontes també interpretat amb el llenguatge de signes i un concert de música a càrrec de la Banda de Son Rapinya.
Finalment, per a commemorar l’efemèride, el mateix 18 de maig està previst il·luminar el castell de Bellver de blau, que és el color que representa l’accessibilitat universal.
L’esdeveniment compta amb la col·laboració de diverses associacions i entitats, entre les quals destaquen ASPAYM, Impulsa Igualtat, Fundació ASPROM, Fundació ASPES, ABBACO, Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat, ONCE, FSIB, Fundació NEMO, Fundació Handisport, Banda de Música Santa Cecília de Son Rapinya, Club Bàsquet Tramuntana, Mercapalma i Quely. Per part de l’Ajuntament de Palma participen en la jornada l’EMT, l’Institut Municipal de l’Esport (IME), la Policia Local i la Fundació Turisme 365.

Data darrera modificació: 17 de maig de 2024